Moet je elke dag andere schoenen aan?

Iemand zei tegen mij,dat hij elke dag van paar verwisselt en dat zeer goed voor je voeten is

Juist?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat is heel goed. Die persoon gaf je een goed advies. Afwisseling is het beste, niet alleen voor je voeten, maar voor je gehele lichaam. Je kuiten, je loophouding, etc. En loop thuis ook regelmatig eens op sokken of blote voeten. Schoenen zijn een prachtige uitvinding, maar elke dag de zelfde schoenen dragen is totaal niet goed. Door telkens van schoenen te wisselen, train je de spieren in je lichaam telkens net een fractie anders. Als je altijd maar de zelfde schoenen draagt, en in 1 keer ineens andere schoenen gaat dragen, krijgen je spieren een ongezonde opdonder welke blessures met zich mee kunnen brengen.

Ja, en beter voor je schoenen.

Jazeker, als je schoenmaker bent...

Het is mede voor de levensduur van je schoenen belangrijk dat ze kunnen uit-luchten. Daar door gaan ze per paar langer mee. Voor je voeten is het belangrijk dat ze weer in een goed uit geventileerde schoen komen. Mede is het belangrijk als je een inlegzool gebruik om deze er uit te halen als je ze uittrek. Ook voor de ventilatie.

Voor je voeten maakt het niks uit, tenzij je makkelijke met moeilijke schoenen verwisselt. Het is echter wél heel goed voor je schoenen. Voor je voeten is op blote voeten lopen eigenlijk uiteindelijk nog het beste. Helaas is dat in ons klimaat niet altijd de meest voor de hand liggende optie. Stevige schoenen van ademend materiaal (leer) met een hakje van tussen de 1 en 3 centimeter zijn dan de beste optie. Helemaal platte schoenen zijn net zo funest als te hoge hakken.

Een aantal keer per dag van schoenen veranderen. Dat is wellicht de beste oplossing. Een hele dag baskets of andere sneakers dragen, wordt afgeraden. Dat geldt ook voor het dragen van teenslippers en hoge hakken. Voor het voetcomfort wordt aangeraden om verschillende soorten schoenen te dragen per dag. Vrouwen in de Verenigde Staten geven het goede voorbeeld door met sportschoenen naar het werk te gaan en de schoenen met hoge hakken pas aan te trekken op kantoor!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100