Dove mensen luisteren muziek door trillingen.

Wat is hier nou mooi aan? Je voelt toch alleen trillingen? het kan toch nooit zo mooi zijn als normale muziek? en hoe kun je door die trillingen toch muziek horen? ik vind het maar raar..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een ding van muziek die je in alle culturen terug vindt, is ritme. En ritme kun je niet alleen horen, maar ook voelen. Dove mensen zullen hier hun comfort uithalen, maar het zal inderdaad vast minder mooi zijn dan 'gehoorde muziek'.

het wordt wel eens gezegd dat als je een bepaald zintuig mist dit wordt opgevangen door versterking van een wel aanwezig zintuig. Misschien wordt dit 'muziekgevoel' ook wel dusdanig versterkt dat het net zo mooi is. Maar dan op een andere manier..

deze vraag is het beste te beantwoorden door iemand die tijdens zijn leven doof is geworden, en hierdoor nog wel een periode met muziek mee heeft gemaakt, en later (nu) een periode zonder, maar wel met "tril"muziek.

Inderdaad, muziek heeft ritme. Ritme is voelbaar voor doven, met het juiste ritme kunnen ze dus ook genieten van allerlei soorten muziek.

Dove mensen voelen het ritme,maar er is verschil tussen aangeboren doofheid, of dat het op latere leeftijd is ontstaan.Als het op latere leeftijd ontstond kunnen doven zich bij een bepaald ritme een melodie voorstellen, die misschien totaal niet op het ten gehore gebrachte slaat.Maar het is dan wel mogelijk om op muziek te dansen.Dus evengoed plezier. (Uit eigen ervaring).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100