Hoe lang duurt het voordat een appel de omgevingstemperatuur heeft aangenomen? Wat is de temperatuurcoefficiënt van een appel?

En kan elk materiaal (in wat voor tijd dan ook) de omgevingstemperatuur aannemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Niet te zeggen. Is namelijk nog al afhankelijk van de grootte van de appel, en verder verandert de omgevingstemperatuur vaak sneller dan de inwendige temperatuur van de appel.

De verwarming van de appel zal steeds langzamer gaan. Als de temperatuur in de ruimte constant is, zal dat enkele dagen in beslag nemen voordat geen temperatuurverschil kan worden gemeten. Meestal zal de temperatuur in de kamer wijzigen, zodat de appel de gewijzigde temperatuur zal aannemen. Daarnaast is de temperatuur altijd iets lager dan de omgevingstemperatuur, omdat het water in de appel verdampt, wat warmte aan de appel onttrekt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100