hoe werkt een fluoriserende armband?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hierbij wordt ultraviolette straling opgewekt door een elektrische ontlading in een verdund gas in een buis. Vervolgens zal dit uv-licht door een poeder, dat is aangebracht op de binnenkant van de buis, omgezet worden in zichtbaar licht. Dergelijke poeders worden vaak 'fosfors' genoemd hoewel ze geen fosfor bevatten. Verder worden fluorescerende kleuren gebruikt in kleding die in het verkeer moet opvallen (de oranje vesten van wegwerkers), en in gele, groene en oranje stiften om tekst te markeren. Omdat dergelijke kleuren blauw licht omzetten in gekleurd licht lijken ze onder sommige belichtingsomstandigheden (disco, uv-licht) inderdaad zelf licht te geven. (Onder een blacklight lijken tanden soms groen). Toegevoegd na 3 minuten: De armband is dus een buisje gevuld met gas. Op de binnenkant van de buis zit een poeder. Door de band te "breken' onstaat een electrische lading. Hierdoor ontstaat een chemische reactie tussen gas en poeder wat zich uit als licht.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Fluorescentie

Oke ik ga het je precies vertellen. Die armband bevat stoffen, DE lichtgevende stoffen. Hoe werken die. Emissie. De stof bevat elektronen in zijn schil. eerst neemt de lichtgevende stof licht op, zeg energie. De oplaad fase. Wat is dat? Dit is de fase waarin de elektronen naar een hogere schil gaan, een ander orbitaal. Met een hogere energetische toestand. Het zakken van die hogere toestand naar een mindere energetische toestand, daarbij wordt energie vrijgegeven in de vorm van licht! Dit is je antwoord, groet.

Hetzelfe als bij de verkeersvesten in fluorescerende kleuren die in het verkeer moet opvallen (de oranje vesten van wegwerkers), En in gele, groene en oranje stiften om tekst te markeren. Omdat dergelijke kleuren blauw licht omzetten in gekleurd licht lijken ze onder sommige belichtingsomstandigheden (disco, uv-licht) inderdaad zelf licht te geven. (Onder een blacklight lijken tanden soms groen). Het is iets natuurkundigs. Wil je er meer van weten, kun je hier verder lezen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Fluorescentie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100