Volgens mij zit het zo:
Wetenschapsfilosofie wordt bedreven door wetenschapsfilosofen, het is dus een tak van de filosofie. Ik denk dat je ze als onderzoekers van de wetenschap kunt zien. Zij bestuderen kritisch de wetenschap en haar fundamenten. Ze bekijken welke methoden en modellen er in de wetenschap worden gehanteerd, en of die eigenlijk ons werkelijk echt kennis kunnen verschaffen.
Neem bijvoorbeeld de wetenschapsfilosoof Karl Popper. Hij keurde de wetenschappelijke verificatiemethode af, en pleitte voor de falsificatiemethode. Bij de verificatiemethode gaan wetenschappers op zoek naar bewijzen die hun theorie ondersteunen. Karl Popper meent echter dat we niet op zoek moeten gaan naar bewijzen voor onze theorie, maar dat we altijd moeten blijven proberen deze theorie te weerleggen/tegenbewijzen te vinden, zodat we op die manier de zwakke plekken/fouten in onze theorie vinden.
Op zulk soort manieren zijn wetenschapsfilosofen bezig met het kritisch onderzoeken van wetenschap.
Op deze site http://www.cultureelwoordenboek.nl/index.php?lem=3932 staat de volgende uitleg van wetenschapsfilosofie: De tak van de filosofie die zich vragen stelt over de methoden van de wetenschap (inductie, deductie ), de betrouwbaarheid van wetenschappelijke kennis (verificatie, falsificatie ), de mogelijkheden en de grenzen, de (metafysische) veronderstellingen en doeleinden van de wetenschap.