Is "The Venus Project" een haalbare doelstelling voor de toekomst?

En dan doel ik met name op de architectuur die frontman Jacques Fresco tentoonstelt.
Zijn ideeën over de samenleving liggen namelijk een stuk gecompliceerder en monden daardoor al gauw uit in oeverloze discussies.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In Wikipedia staat: "...Het Venus Project is gebaseerd op het idee dat armoede wordt veroorzaakt door de verstikkende werking van de vooruitgang in de technologie, die zelf wordt veroorzaakt door de op winst gedreven economische systemen. De progressie van de technologie, indien zij werd uitgevoerd onafhankelijk van de winstgevendheid, zou meer middelen beschikbaar stellen aan meer mensen waardoor corruptie en hebzucht verdwijnen en in plaats daarvan geeft het de mensen meer kans om elkaar te helpen. Fresco pleit tegen een op geld gebaseerde economie in het voordeel van wat hij noemt een resource-based economy…" Daar ben ik het mee eens; sterker nog, ik denk dat de mensheid aan zichzelf ten onder gaat als we op deze manier doorgaan. In de tegenwoordige maatschappij heerst vooral angst, wantrouwen, criminaliteit en ik vrees dat die dingen het moeilijkst aan te pakken zijn.

Ik denk dat ALS het een haalbare doelstelling is, het nog héél lang gaat duren voor het zover komt. Daar is de wereld te kapitalistisch voor. Misschien als de mens zichzelf bijna heeft uitgeroeid, dat er dan een groep opstaat die zijn ideeën ten uitvoer probeert te brengen. Voor de duidelijkheid zal ik je melden dat ik op heb moeten zoeken wat het is; had er nog nooit van gehoord. Ik vond het vreemd dat niemand nog gereageerd had op je vraag, vandaar. Ik vind het wel een zeer interessant onderwerp.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100