Hoe oud moet je zijn bij overlijden voordat ''men'' kan zeggen dat je overleden bent aan ouderdom

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zo tussen de 80 en de honderd. Als iemand geruisloos in zijn slaap overleden is zonder andere medische klachten, dan zou je kunnen stellen dat hij/zij aan ouderdom is overleden.

80+ denk ik.

in de middeleeuwen was dat een jaar of 30. allemaal relatief dus. je leeft altijd onder bepaalde condities die een te behalen leeftijd beplalen. je sterft ook aan het milieu (als in natuur en voeding) en de tijd waar je in leeft. Toegevoegd na 14 minuten: volgens chris rock is het trouwens 72 jaar http://www.youtube.com/watch?v=jOZ4GmCJ8g8 vanaf 2:30 legt hij het uit

Aan ouderdom is nog NOOIT iemand overleden, nog NOOIT... Het is altijd een andere oorzaak... ALTIJD... Dus ik kan je geen getal geven, sorry...

Boven de 100

Ik ben het in grote lijnen met XiniX eens, van ouderdom is nog nooit iemand gestorven, wel door slijtage en verminderde weerstand die je krijgt op oudere leeftijd. Ik denk dat oud dan ook vandaag ergens bij de meeste begint tussen de 80 en 90 jaar. Maar goed er zijn mensen die zo slecht of wild leven dat ze met vijftig al op zijn en overlijden.

Het hangt er volgens mij een beetje vanaf, hoe gezond iemand ouder wordt. Iemand die al langer tobbend achter z'n rollator strompelt, wordt eerder ouder ervaren dan een vriend van mij van 77, die nog twee keer per week naar de sportschool gaat, op een goeide dag nog 120 kg kan tillen, en die de hele dag onderweg is op z'n fiets of in z'n roeiboot. Een 'mooie leeftijd' is denk ik, als de beperkingen zich onherroepelijk aandienen, maar nog net niet in volle hevigheid losbarsten. 'Het was een oud mens' zal eerder gezegd worden als iemand meer en meer in een steeds kleiner wordend wereldje zichzelf als 'te oud' bestempelt voor dingen, die hem altijd heel veel vreugde brachten. En het hangt er ook nog vanaf, hoe oud je zelf bent, en de partners van je vrienden - de oudste van die catagorie is nu 94...en toch is hij gek genoeg géén oud mens. Als hij gaat, gaat hij op een 'mooie leeftijd'.

Dat heeft niet zozeer met de leeftijd te maken, maar meer met de doodsoorzaak. Natuurlijk zeg je het niet snel van iemand die onder de vijftig overlijdt. Als er geen duidelijke ziekten in het spel zijn geweest, of zieketn die verbonden zijn aan normale aftakelingsverschijnselen,en je bent wat ouder, dan wordt dat wel gezegd. We zijn uiteindelijk allemaal gebouwd op een bepaalde levensduur. En gaandeweg 'verslijten' we, raken we 'op'. Toch is het meestal niet zozeer direct de ouderdom, waardoor je overlijdt, maar ga je dood doordat je kwetsbaarder wordt voor allerlei kwaaltjes en ziekten, of door uitval van bepaalde organen of functies.

Men sterft niet aan "ouderdom",maar altijd aan de één of andere aan doening. Dat je lichaam zwakker is,naarmate je ouder wordt is natuurlijk wel een bijkomende oorzaak.

Dat is moeilijk te zeggen, lijders aan progeria (ouderdomsziekte) sterven meestal ver voor hun twintigste. Als een lichaam versleten is en niet meer in staat is tot herstel en er is geen enkelvoudige oorzaak sterf je aan ouderdom, ongeacht het aantal jaren.

Mijn fysiotherapeut zei dat een mensenlichaam er eigenlijk niet op gebouwd is om ouder te worden dan een jaar of 40 - 50. Alles wat daarna komt is dus meegenomen..... Met kwalen, dat wel. Heel veel mensen krijgen na hun 50ste diverse kwalen. Daar is gelukkig dikwijls nog lang mee te leven. 50 - 60 jaar vinden we te jong. 70 - 80 jaar wordt al discutabel. Wat mij altijd verbaasde als mensen overleden na hun 80ste, dat zij dan heel vaak een kwaal bleken te hebben die hun dood werd, heel vaak een vorm van kanker. Een natuurlijk overlijden betreft overlijden door ouderdom of ziekte. Dan gaat het vaak om een ziekte die niet meer te genezen is omdat het lichaam daar geen weerstand meer tegen heeft. Daarom wordt bijvoorbeeld. longontsteking bij ouderen als een natuurlijke doodsoorzaak beschouwd. Dan is er nog de mentale kwestie. Mijn ouders overleden na hun 80ste en vooral mijn vader was een duidelijk geval van "er geen zin meer in hebben". Ogenschijnlijk een te behandelen longaandoening, maar wij hebben in overleg heel duidelijk afgesproken dat er geen behandeling zou plaatsvinden. Hij was op. Hij had er genoeg van, het was mooi geweest. Dat noem ik toch wel overlijden door ouderdom.

Boven de 70 is het leven een geschenk, en wordt je een mens van de dag.

Het ligt er aan waar je woont ,wat je bent ,en hoe je leeft. In China worden meisjes vaak nog geen 1 jaar. In onze contreien , waar 20 % niet ouder wordt dan 65, zou ik zo zeggen , 67 jaar. Dit ivm de bezuinigingen die ons te wachten staan. Mocht het weer aantrekken,stel ik het naar boven bij.

Een man wordt gem.73jr een vrouw 80 alles daarboven is ouderdom dit is mijn persoonlijke mening

Wanneer je ouder bent dan de gemiddelde leeftijd, en geen ernstige complicaties hebt.

Het ligt inderdaad niet aan het feit dat je zomaar overleid omdat je oud bent. Door ouderdom gaat je lichaam achteruit waardoor je altijd aan een of andere aandoening lijd. Mijn oude opaatje at niet meer na het overlijden van mijn oma, hij wilde gewoon niet meer na haar dood. Dus overleed hij door ondervoeding maar men zei door ouderdom, helaas weten wij wel beter. het is eigenlijk net als bijvoorbeeld met aids, je lichaam overlijd niet aan de aandoening aids, maar omdat je lichaam verzwakt raakt door ziekte ( of ouderdom dus zoals in de vraag) en dan door een andere aandoening het lichaam het niet meer aankan, bijvoorbeeld door een longontsteking.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100