Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

Die bolletjes zijn van zichzelf niet statisch geladen, maar krijgen een beetje lading door wrijving. Dat krijgen veel meer stoffen. Alleen bij die bolletjes merk je het, doordat ze zo licht zijn.

Nog erger: ook als ze zelf niet geladen zijn, worden ze aangetrokken door iets dat dat wel is. En dat heb je zomaar als je ermee bezig bent. Om elk statisch effect weg te krijgen, moet je dus zorgen dat er niets in de omgeving elektrisch geladen is. Dat valt niet mee. Een manier is om alles nat te maken, bijv. met een nevelspuit. Iets minder heftig is een dampende pan water ernaast.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Het makkelijkst is een bron van ioniserende straling in de buurt, zoals een bolletje radium, de lucht wordt dan zo sterk geioniseerd dat de lading gemakkelijk van de bolletjes afvloeit. Ik kan me voorstellen dat dat wordt toegepast bij industriele processen waar een statische lading ongewenst is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding