wat is een archeoloog

Weet jij het antwoord?

/2500

Een archeoloog bestudeert de overblijfselen van oude culturen om het verleden te reconstrueren. Dergelijke overblijfselen, waarvan door de mens vervaardigde gebruiksvoorwerpen (ook wel artefacten) een belangrijk deel van uitmaken, worden vaak bij opgravingen gevonden. Daarbij zijn niet alleen de objecten zelf bruikbaar voor wetenschappelijk onderzoek, maar ook de gegevens over de context waarin zij worden aangetroffen.

Iemand die door bij bv opgravingen te onderzoeken hoe dingen in de oudheid waren. Dit door de dingen die gevonden worden te onderzoeken en te 'plaatsen' in een bepaalde tijd.

Archeologie: De bestudering van menselijke geschiedenis door middel van de overblijfselen van materiële cultuur, de omgeving en van dierlijke resten. Dus een archeoloog: iemand die dit doet. Waar is de zelfredzaamheid gebleven...

Een archeoloog is iemand die de universitaire studie archeologie heeft voltooid. Dit in tegenstelling tot een zgn. amateurarcheoloog. Gemakshalve worden mensen die beroepsmatig archeologie bedreven in een tijd dat een opleiding tot archeoloog nog niet bestond (bijvoorbeeld Flinders Petrie of Howard Carter) ook archeologen genoemd. Een archeoloog is een wetenschapper die aan de hand van materiële overblijfselen het verleden probeert te reconstrueren. Hij is onder meer nauw betrokken bij archeologische opgravingen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Archeoloog

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100