Wie is de beste wetenschapper ooit?

en motiveer je keuze

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Leonardo da Vinci: dè Homo Universalis!

Dat weten we pas als de wetenschap ooit op is gehouden.

Charles Darwin. Die beredeneerde op basis van wat hij tijdens zijn reizen allemaal in de natuur zag hoe soorten ontstaan. Een mega prestatie!

Leonardo da Vinci Een kunstenaar/wetenschapper/fantast Die op tekening dingen heeft ontworpen die toen onwaarschijnlijk voordeden, maar heden ten dagen in normaal zijn.

Alexander Fleming, de ontdekker van penicilline. Waarom lijkt me wel duidelijk.

Einstein. Celsius en Farenheit

da vinci ben ik het ook mee eens, ongelovelijke dingen die die man gepresteerd heeft. Zo schreef hij vaak twee stukken tegelijk, tevens schreef hij altijd van rechts naar links in spiegelschrift om te voorkomen dan zijn ideeen gestolen werden. Tevens heeft hij de helicopter, automatische wapens etc uitgevonden al voor de mogelijkheid bestond deze te produceren.

Nikola Tesla, die de hele elektrotechniek een nieuwe impuls gaf.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla

Euler. De grootste wiskundig geleerde die ooit heeft geleefd. Naar hem is het getal van Euler genoemd ( e, ongeveer 2,717) en de constante van Euler.

Darwin als grondlegger van het volledige vakgebied dat biologie heet, en het effect dat zijn evolutietheorie had en heeft op het verbeteren van de medische wetenschap, alsmede het verhogen van efficiëntie van landbouw en voeding. Einstein en Planck (onder anderen) voor het onweerlegbaar aantonen dat natuurkunde niet werkt volgens menselijke logica, maar op kleine schaal volgens een merkwaardig proces dat kwantummechanika heet, en op grote schaal volgens de relativiteitstheorie. (Hoewel het nu wachten is op de wetenschapper die deze twee disciplines definitief samen weet te voegen.) Hubble voor het onweerlegbaar aantonen dat het universum niet statisch is. En bij die laatste wil ik nog een paar persoonlijke favorieten voegen: Wilson en Penzias, voor het gedurende meerdere dagen systematisch vogelpoep-vrij maken van hun radiotelescoop, wat onverwacht heeft geleid tot de bevestiging van de oerknal.

Dit is nou een interessante vraag. In eerste instantie was ik aan het denken aan mensen die de fundamenten hebben gelegd voor allerlei technieken die nu al zo gewoon zijn dat je bijna vergeet wat eraan vooraf gegaan is (Maxwell, Cavendish). Maar als ik kijk naar wat toch meer het toepassen van wetenschap is en wat het meeste impacht heeft gehad op korte termijn dan moet ik toch Tim Berners-Lee noemen. Hierbij moet ik eerlijk bekennen dat ik moest opzoeken wie nu eigenlijk de schepper van het Internet is, zoals wij dat gebruiken. Bekend is dat de oorsprong bij het ARPANET ligt en dat het daarna geschikt is gemaakt voor het grote publiek door CERN. Maar Tim Berners-Lee is dus degene die wordt gezien als de uitvinder van klikbare aan elkaar gelinkte pagina's (HTML/WWW). Ik kan me nog herinneren dat het Internet beschikbaar kwam, destijds nog extreem traag etc. Maar vooral de snelheid waarmee het zich ontwikkeld heeft en zeker ook de snelheid van acceptatie en gebruik, maakt op mij de meeste indruk (dit ten opzichte van andere uitvindingen/technieken). Ik zou al niet meer zonder kunnen!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Internet#Gebo...

Moeilijk. Ik kan er niet echt 1 kiezen. Pythagoras: de vader van de moderne wiskunde en muziek die in zijn tijd al de omtrek van de (ronde!) Aarde wist te berekenen. Galileo Galilei: de grondlegger van de empirische wetenschap. Leonardo da Vinci: was zijn tijd ver vooruit met ronduit revolutionaire ontwerpen. Ontwierp als eerste een werkend concept voor een zwaarder dan lucht vliegmachine (kon het toen alleen niet bouwen). Isaac Newton: zijn natuurkundige principes vormen nu nog het de basis van de moderne natuurkunde. Deed deze ontdekkingen met naar moderne maatstaven buitengewoon primitieve middelen. Hendrik Lorentz: stelde als eerste dat de lichtsnelheid de hoogst mogelijke snelheid was en dat de afmeting en massa van voorwerpen beïnvloed wordt door snelheid en legde daarmee de basis voor Einsteins relativiteitstheorie. Zijn werk in de statistiek vormt nu nog de basis voor weervoorspellingen. Albert Einstein: zijn theorieën waren buitengewoon creatief gevonden en vormen nu nog de basis voor het standaard model. Edward Jenner: uitvinder van de vaccinatie. Darwin: heeft bijna alleen een nieuwe tak van de wetenschap gecreëerd. Werner von Braun: dankzij hem ging de mens naar de maan (pun intended). James Watt: zijn stoommachine luide het industriële tijdperk in (hoeveel mensen zijn eigenhandig verantwoordelijk voor het veroorzaken van een heel nieuw tijdperk). Om maar een paar grootheden te noemen.

professor barabas natuurlijk! hij heeft de teletijdmachine en de gyronef uitgevonden!

Erg moeilijke vraag veel keuzes. Mijn keuze gaat naar potentieel twee mogelijke wetenschappers uit de oude tijd. Ik twijfel tussen Heron die in de tijd van de oude Grieken al de stoom machine en de waterpomp heeft uitgevonden. Of ik twijfel ook tussen Domcritus die als eerste de oude atoom theorie formuleerde. Nog in de tijd van de oude Grieken! Erg briljante mensen al zijn ze niet bij iedereen bekend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100