Rusland en Duitsland waren in de tweede wereld oorlog toch vrienden, waarom viel Duitsland Rusland dan aan?

Van 1939 tot 1941 waren Duitsland en Rusland bondgenoten van elkaar, maar daarna viel Duitsland Rusland opeens aan, waarom? En waarom waren ze dan eigenlijk bondgenoten van elkaar geworden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vrienden waren ze bepaald niet,maar voor politieke doeleinden doe je veel. Op 23-08-1939 hebben ze een niet-aanvalsverdrag gesloten, het Molotov-Ribbentrop Pact, waarin ze dus afspraken elkaar niet aan te vallen, en dat ook niet te doen als een van beide door een derde land zou worden aangevallen. Voor Hitler was dat laatste van groot belang. Duitsland was van plan Polen binnen te vallen, waarvan de neutraliteit gegarandeerd werd door het Verenigd Koninkrijk. Een Engelse reactie was dus te verwachten, en om een oorlog op twee fronten te voorkomen werd het verdrag gesloten met de communistische vijand. Duitsland is vervolgens zonder risico op tweefrontenoorlog Polen binnengevallen, en begon op 22-06-1941 Operatie Barbarossa, de inval in Rusland

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Molotov-Ribbe...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Operatie_Barbarossa

Duitsland en Rusland zijn nimmer vrienden geweest, na de val van Polen tekende Duitsland met Rusland een niet aanvalsverdrag (Rusland vond het niet erg dat Polen opgeslokt was door Duitsland en had net zo als Duitsland een aversie tegen de Joodse bevolking). In 1941 begin Hitler de fout door Rusland toch binnen te vallen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100