Hoe weet een meeuw dat hij met zijn poten moet stampen om wormen te zoeken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

God schiep alle gedierten , zo ook de vogels , ieder naar zijn eigen aard , een vogel met een brede snavel is een zaadeter , een vogel met een spitse snavel is een insecteneter een vogel met een gewone stevige puntsnavel is een wormeneter en zaadeter , roofvogels hebben niets aan een spitse snavel, daarom hebben zij een kromme snavel. Zo is ook ieder beestje en vogel met hun eigen instinct geschapen door God , zeer wonderlijk als je daar acht op slaat , op deze manneer heeft een meeuw of lijster niets aan een kromme snavel maar aan een gewone stevige puntsnavel veel meer . Door hun eigen instinct weet elke vogel hoe zij aan voedsel moeten komen. Zo ook de meeuw en de lijster , zij weten door hun instinct hoe zij aan wormpjes moeten komen, door hun "stamp" gedrag op de grond gaat er een trilling door het zand en daardoor komen de wormpjes naar de oppervlakte , niets vermoedend steken zij hun kopje boven het zand uit en voila, hap slok weg Een specht in het bos bv. "hamert" met zijn scherpe puntige snavel op de barst van de boom , zodat er door de trillingen in de boomschors en boom zelf alle insecten en torretjes naar de buitenkant van de schors of boom komen om te "kijken" wat er toch loos is , maar ach , niets vermoedend even "kijken en pik de specht zag ze al en weg is het torretje in de bek van de specht. Zo zie je hoe mooi de natuur in elkaar steekt. Neem je nu bv. een mol, die gaat juist dieper de grond in door trillingen , en hoe komt dat ? Als een mol zo nieuwsgierig zou zijn als wormen en torretjes dan zou hij enorm dom zijn, want een mol ziet boven de grond totaal niets, dus zou hij ook niet zien welk gevaar hem nadert en zou hij dus zich onnodig in gevaar gaan brengen omdat hij boven de grond toch niets kan zien welk gevaar er is, dus is het nutteloos om toch eigenwijs te zijn om toch je kop boven de grond uit te steken ?? Zo ziet u hoe wonderschoon en wonderlijk God de dieren heeft geschapen , niets te veel, niets te weinig , altijd zonder tussenkomst van de mens weet elk dier hoe hij/zij aan hun dagelijkse kost moet komen Tot wij mensen dieren afhankelijk hebben gemaakt hoe wij ze moeten voeren is de mens zijn schuld , God heeft elk dier geschapen met zijn eigen gewoontes om in leven te blijven in feite , in de wildernis van Afrika worden de dieren ook gewoon overgelaten in aan de natuur en ieder dier krijgt voedsel of heeft een ingeschapen reservoir om tijdelijk door te kunnen leven zonder dagelijks voedsel. Wat een mooie natuur hebben we .

Dat weet hij niet, dat doet hij instinctief. Dat instinct is ontstaan doordat een meeuw die toevallig wat stampte succesvoller was in de wormenjacht dan een andere meeuw. De stampmeeuw plantte zich net iets succesvoller voort en zo hebben we nu de situatie dat meeuwen stampen.

Na apen of beter gezegd na meeuwen. Hangt ook af van de omgeving. Ik heb op het strand nog nooit dit gedrag gezien van een meeuw. Ook merels en andere vertonen dit gedrag. Er bestaat een klein visje dat door het spuwen van water, insecten van takken spuuwd. Als test zetten men zo'n visje tussen guppies. Na verloop van tijd vertoonde de guppies ook dit gedrag. Nu dat ik er over nadenk, als visser heb ik ook van merels geleerd om op de grond te stampen, om zo aan wormen te komen om te vissen. Robby BB

De nakomelingen nemen het gedrag van de volwassen meeuwen over (imitatie). Zij gaan het dus nadoen en zien dat ze daarvoor hun 'beloning' krijgen (ook de wormen die ze zoeken).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100