Wat voor kleur is dit? Of hoe worden deze kleuren samen genoemd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als dit een buis is op de afbeelding, dan lijkt het zilvergrijs aan zijkanten. En in het midden is het een reflectie ergens van.(lamp of flits)

Parelmoer!

Antwoord: de kleuren van de regenboog+kleur voorwerp(zilverkleurig/metaalkleurig) Het is geen parelmoer, parelmoer is een schelp welke een bepaald effect geeft als je er licht op laat vallen (geen kleur). Dat effect noem je iriseren. Je dus ziet gewoon alle kleuren van de regenboog en de kleur van het object(grijs/zilver/metaalkleurig). Maar wat je dus tegen je maten zegt is: "Wauw zie hoe mooi die metalen staaf iriseert!" http://nl.wikipedia.org/wiki/Iriseren Iriseren (Grieks: iris = regenboog) is het natuurkundige verschijnsel waarbij, door breking en interferentie van licht in of aan het oppervlak van een voorwerp dit voorwerp een kleurrijke uitstraling in 'de kleuren van de regenboog' krijgt, waarbij de tinten veranderen afhankelijk van de kijkhoek, zoals bekend is van parelmoer of zeepbellen. Het verschijnsel wordt door mensen over het algemeen mooi gevonden. Toegevoegd na 2 minuten: Excuus parelmoer is een onderdeel van een schelp.

Ik zou het "opaal" noemen. Er bestaat een halfedelsteen die ook deze kleuren heeft.

ik zou zeggen het heeft een parelmoer-effect , ieder mens weet hoe parelmoer er uit ziet dus dan weet je ook gelijk wat u op deze buis ziet , het lijkt net parelmoer, maar is het niet , want dat kan alleen in een schelp, maar het effect van verschillende kleuren bij elkaar geeft dus wel een parelmoer-effect (kleur)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100