Hoe is het begrip "tijd" ontstaan?

De indeling van de eeuwen in jaren, de jaren in kwartalen, maanden, weken dagen..
De dagen in uren, minuten en seconden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gaandeweg. Niemand kan hier een antwoord op geven, simpelweg omdat het in de loop van onze geschiedenis een steeds belangrijkere plaats heeft ingenomen. Maar er is niet 1 persoon aan te wijzen die het bedacht heeft. Er is bekend bijvoorbeeld dat zelfs in het stenen ‘tijd’perk de mensheid al de seizoenen bij hielden. Zodat ze ook wisten wanneer ze ongeveer weer beter voedsel konden vinden of wanneer ze zuiniger ermee om moesten gaan. Later ging men naar de sterren kijken en ontdekten dat die na een periode weer op dezelfde plek zichtbaar werden. Zo kwamen ze er achter, dat wat wij nu een zonnejaar noemen, er een cyclus in zat. Dit maakte de tijden waarin de seizoenen liepen beter in te schatten. De eerste indeling naar 60, zoals onze klok nu is ingedeeld, is gedaan door Sumeriërs ongeveer 2000 v. Chr. Zij bedachten dat een uur 60 minuten had en een minuut 60 seconden. Een jaar 6 x 60 dagen, zo ongeveer. Dit is een niet geheel vaststaand feit. Wiki - Klok: De uitvinding van de mechanische klok wordt toegeschreven aan de Fransman Gerbert (later Paus Sylvester II), die leefde rond de 10e eeuw. Tot aan de Nieuwe Tijd was een klok de ingewikkeldste machine die men kon maken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Klok_%28tijd%29

Een maand ligt voor de hand: de tijd tot een nieuwe maan. Al is dit natuurlijk in de loop der geschiedenis bijgeschaafd. Voor de kalender is Julius Caesar verantwoordelijk, als ik me niet vergis.

Tijd heeft niets met seconden minuten uren dagen weken maanden jaren eeuwen te maken... Tijd is een constructie die te maken heeft met tijdsduur... De lengte van de ene gebeurtenis en een andere... Er is alleen maar nu en geen tijd in het nu... Het begrip tijd is ontstaan in de mind... Hoe is dat ontstaan, door te denken, door denken ontstaat tijd...

Het is voortgekomen uit de cycli dag/nacht, maanfase, seizoenen.... het besef van tijd was er al millennia voordat klokken en kalenders bestonden. Maar, eigenlijk bestaat tijd helemaal niet...

Bronnen:
http://discovermagazine.com/2007/jun/in-no-time/

Uit: Het boek van de eeuwigheid. Stilte en leegte alom. Het volledige Niets. Tijd bestaat niet. Het grenzeloze. De eeuwigheid. Geen licht en geen duisternis. Geen leven en geen dood. Geen goed en geen kwaad. Geen begin en geen einde. De eeuwigheid Er is slechts ruimte. De stille, lege ruimte. De zuivere, onberoerde ruimte die in zijn onmetelijkheid de eeuwigheid omvat. Door schier toeval? Onvoorzien en niet waarneembaar vindt er een minieme afwijking plaats in het kleinste deeltje van de ruimte. In vergelijking met dit allerkleinste is een ‘atoom’ iets reusachtigs. Een onvoorstelbaar kort moment vibreert het. Is het wel een vibratie? Het is zo kort, zo klein, zo teer, zo onmeetbaar….. Maar hiermee is de tijd geboren. Stilte keert weer. Ledigheid. Niets. Behalve dan dit ene, onmeetbare element Tijd.

De indeling gaat over tijdmeting, niet over tijd zelf. Zoals een meetlint geen afstand IS maar een hulpmiddel om afstand te METEN.

Tijd is het aantal trillingen van een atoom per seconde, vandaar atoomklokken. Iedergeval bepaalt de wetenschap zo tijd.

Tijd is ontstaan door het ontstaan van het allereerste materiedeeltje dat snelheid maakte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100