Waarom moeten bij dieren het vrouwtjes altijd gaan jagen?

Zoals bij leeuwen enz...
Waarom jagen vrouwtjes voor de prooi.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Twee opties: 1)Leeuwen zijn ook gelovig, en hebben daarmee de vrouwen een bepaalde rol gegeven. Ze zien zichzelf niet als gelijkwaardig aan de vrouw. 2) Vrouwen zijn het sterkste ras, bij mensen en bij dieren. Mijn keuze, ik ga voor die tweede. De eerste is slechts een mening die gevormd zou kunnen worden uit aannames.

De vrouw 'moet' voor het eten zorgen, dat is bij de dieren ook zo...... :-P Toegevoegd na 2 minuten: www.spreekbeurten.info/leeuw.html Misschien vind je dit interessant? Toegevoegd na 31 minuten: Sorry ik zie net een foutje. DE moest DIE zijn..

Bij leeuwen is het zo dat de man de hegemonie heeft over een roedel, dus als een mannetje het voedsel moet gaan jagen in zijn uppie voor de hele groep, dan komen die vrouwtjes er bekaaid vanaf, die leeuw krijgt dat niet voor elkaar, dus, slim als ze zijn, zijn de vrouwtjes gaan jagen om niet afhankelijk te zijn van dat ene mannetje... Wat zijn vrouwen toch slim, en je ziet niet alleen bij mensen is dat zo, maar ook bij leeuwen...

De rang lagere moeten het voedsel verzorgen voor de rang hogere....

jouw aanname is verkeerd. bij leeuwen jagen de vrouwtjes idd, maar heel veel dieren leiden buiten de paartijd een solitair bestaan, en zullen voor hun eigen kostje moeten zorgen. los daarvan, vrouwtjes zullen wel intensiever moeten jagen, in de tijd dat ze jongen hebben.

Om aan eten te komen,dit is namelijk helemaal niet zo, ook mannetjes (Wolven) jagen bij dieren,en er zijn ook dieren die helemaal niet jagen (Gieren)of alleen jagen voor het voedsel dat ze zelf gebruiken (Cheeta's)

Ik weet niet welke sexist je dat verteld heeft, en met welke intentie, en waarom je denkt dat het waar is, maar je noemt hier eigenlijk zo ongeveer de enige uitzondering : ALLE roofdieren jagen, en in de regel beide geslachten. Leeuwen zijn nu net die een uitzondering waarbij de vrouwtjes uit jagen gaan, zodat het mannetje in de tijd dat er jongen zijn de troep kan beschermen. Het gros van de tijd leeft het mannetje alleen, en moet dan ook gewoon voor zijn eigen kostje zorgen. Sommige mannetjes - een groot deel zelfs - krijgt nooit een eigen harem, en moet dus altijd zelf jagen. Eigenlijk is het dus helemaal niet zo rolbevestigend als het lijkt : eigenlijk blijft pappa thuis om op de kindere nte passen terwijl mamma gaat shoppen. Ik vind het wel een mooie verdeling eigenlijk. ;-)

Leeuwen jagen meestal in groep, dit gebeurd door de vouwen omdat die de groep vormen met aan het hoofd 1 mannelijke leeuw. De leeuwenman heeft behalve zijn genen doorgeven ook de functie de troep te beschermen, vooral tegen andere leeuwen mannen. De bijna volwassen mannelijke leeuwenwelpen worden verdreven uit de groep en die zullen voor zichzelf wel moeten jagen, het is niet dat ze het niet kunnen. Bij andere diersoorten die in een troep/roedel leven jagen ook actief de mannen mee, bv bij wolven alhoewel daar ook sterk de rangorde een rol speelt. De leider mag als eerste het beste vlees.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100