Hoe werkt een verdovingsgeweer?

Ik vraag me altijd af als ze een die op afstand verdoven met een geweer of blaaspijp, hoe de vloeistof bij het dier ingespoten wordt. Op het moment dat de pijl (spuit) in het dier terecht is gekomen, moet er toch iets in het werk gesteld worden waardoor de vloeistof daadwerkelijk ingespoten wordt?

Toegevoegd na 5 minuten:
een "die" is uiteraard dier!

Weet jij het antwoord?

/2500

Met een gasveer... Lees er alles over op http://www.distinject.com/ Toegevoegd na 10 minuten: Je kunt aan de afbeelding zien hoe het gas dat erachter zit door het plastic schuifje de kans krijgt om de boel leeg te spuiten in het getroffen dier... Het klemt een gaatje af en als dat open gaat drukt het gas achter de zuiger naar voren... Het heeft niets met traagheid van een plunjer te maken, zoals je op de foto ziet...

Bronnen:
http://www.distinject.com/

Het geweer schiet een injektiespuit af waarbij de naald aan de zijkant een gaatje heeft welk is afgedekt met een propje wat naar achteren schuift bij het treffen van de patient,waardooor de opening vrijkomt en de injectievloeistof naar buiten kan komen. de ampul is of voorvien van een gasveer welke de plunjer naar voren duwt op het moment van treffen door de massa en snelheid van het projectiel word de veer gelost. Een ander systeem welk word toegepast is een ampul die al onder druk staat voordat de pijl geladen word en daarbij word dan eenvoudig de naald geopend doordat het propje wegschuift en de injectievloeistof geinjecteerd word.

Er zijn ampullen die met gasdruk werken, maar de conventionele projectielen werken, doordat een stalen balletje de ampul leegdrukt. Door de traagheid en de plotselinge impact drukt die tegen de plunjer en leegt de injectiespuit. ""On impact with the animal, the momentum of a steel ball at the rear of the dart pushes the syringe plunger and injects the dose of barbiturate or other drug into the animal. "

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tranquilliser_gun

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100