Waarom kun je om te scheren geen schuim van handzeep of shampoo gebruiken, wat is het verschil in samenstelling met scheerzeep?

Scheren met andere zeep dan scheerzeep gaat niet, wat is verschil in samenstelling tussen handzeep, shampoo en scheerzeep uit een kuipje.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarom kun je om te scheren geen schuim van handzeep of shampoo gebruiken? Dat kan wel. Als je niet een heel gevoelige huid hebt, kun je je best na het wassen of douchen met gewone zeep scheren. Ik doe mijn oksels altijd gewoon met een dot shampoo onder de douche. Wat is het verschil tussen een gewone handzeep en een scheerzeep? Er is een verschil in ingrediënten. En de functie is uiteraard verschillend. Scheerzeep hoeft de huid niet te reinigen, maar wel het baardhaar met vocht te verzadigen. En dat moet dan weer om te vermijden dat je heel je aangezicht openhaalt. Naast het baardhaar zachter maken, zodat het makkelijker te snijden is, wordt er ook een film op de huid gelegd zodat het scheren zonder veel irritatie kan gebeuren. Dat heeft inderdaad niets van doen met het reinigend effect van toiletzeep. Typisch ingrediënt bij scheerzeep is de kokosolie: die zorgt voor extra schuim. Bron: Mezelf en deze link: http://themarketingexperiment.wordpress.com/2012/10/29/zeg-niet-zomaar-zeep-tegen-scheerzeep/

Zeep maakt haren ruw (ontvet) waardoor het gaat trekken bij het scheren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100