Hoeveel cm sneeuw is 1 liter per vierkante meter?

Ik zie net dat er zaterdag bij mij in het dorp 1-3 liter neerslag per vierkante meter wordt verwacht. Nu zou dat als regen 1-3mm zijn. Maar als sneeuw.. hoe diep wordt het pak dan?

Toegevoegd na 9 minuten:
ehm.. Dus niet 1 mm denk ik: Neerslag gegeven in liters gaat bij mijn weten uit van de neerslag in gesmolten toestand. Niet als in een potje sneeuw van 1 liter, maar water hoeveelheid 1 liter.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aangezien het antwoord er nog steeds niet duidelijk op staat... Als er 1-3 mm neerslag valt als regen en dit dan als sneeuw in je tuin terecht zou komen resulteert dit in een sneeuwlaag van ongeveer gemiddeld 10-30 mm. Een gemiddelde sneeuwlaag van 10mm dik bevat 1 tot 1,2 ltr water. Dit zijn dus gemiddelden en kan afwijken aan de hand van het soort sneeuw. Sneeuw bevat dus een tiende water ten opzichte van regen per mm laagdikte. Tekst van wiki: De dichtheid van verse sneeuw bedraagt ca. 100 kg/m3; de waarde hangt sterk af van de lucht die tussen de ijskristallen aanwezig is oftewel de mate waarin de sneeuw samengedrukt is. Wanneer de sneeuw platgetrapt of platgereden is, is de dichtheid veel hoger (mogelijk oplopend tot ruim 900 kg/m3). Een vuistregel is dat 1 eenheid regen gelijk is aan 8 eenheden sneeuw, d.w.z. dat er voor 1 centimeter sneeuw ongeveer 1,2 mm regen nodig is. Toegevoegd na 9 minuten: (Waarschijnlijk wist je dit al :p (getuige de foto))

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Sneeuw#Dichtheid

A1 vierkante meter is 100 X 100 cm = 10.000 cm2 Als je daar een liter sneeuw over uitsmeert, dan komt die 0.1 cm hoog.

Ik weet niet of je het kunt berekenen, maar ik heb toevallig vorige week een glas gevuld met sneeuw. Bleef na smelten ongeveer 1/10e in het glas aan water zitten.

Neem de proef op de som, neem een leeg pak melk, weeg dat en doe er dan heel voorzichtig de vers gevallen sneeuw in en weg dat nogmaals met een keukenweger... Dus dan weet je het snel... Het kan varieren van ijs en dat is bijna een soortelijke massa van 1 en stuifsneeuw wat veel minder dan 0,1 kilo per dm³ is... Maar bepaal het empirische dan ben je er...

Als je nu eens 1m2 sneeuw uit je tuin haalt en dit smelt, kom je er misschien achter. ;-) Sorry, misschien is dit niet helemaal een antwoord, maar ik ben geen held in wiskundige berekeningen...vandaar.

pfff dat is nadenken als het 1 cm hoog is de sneeuw, en 1 vierkante meter is het 1 liter water .

1-3 mm neerslag kan je vergelijken met 1 tot 3 cm sneeuw, maar het hangt ook af van de windsnelheden, zo zou je bij een windsnelheid van 30 km/h 3 mm neerslag kunnen vergelijken met 5/6 cm sneeuw. Maar, hoe hoger de sneeuwlaag word, hoe compacter hij word. Dus na de 3 cm kan je 1 mm regen vergelijken met 1cm sneeuw. (aangezien bij mijn plaats zaterdag 3-5mm is gemeld met een windsnelheid van 40/60 km/h) Zou er zaterdag bij jou rond de 5/6 cm kunnen vallen. Hou ook rekening met dat het zaterdag stuifsneeuw word in Limburg. Dus op de ene plaats kan er 2 cm liggen en op de andere plaats 10/15. Op de wegen zal het minste liggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100