Hoeveel cm sneeuw is 1 liter per vierkante meter?

Ik zie net dat er zaterdag bij mij in het dorp 1-3 liter neerslag per vierkante meter wordt verwacht. Nu zou dat als regen 1-3mm zijn. Maar als sneeuw.. hoe diep wordt het pak dan?

Toegevoegd na 9 minuten:
ehm.. Dus niet 1 mm denk ik: Neerslag gegeven in liters gaat bij mijn weten uit van de neerslag in gesmolten toestand. Niet als in een potje sneeuw van 1 liter, maar water hoeveelheid 1 liter.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je nu eens 1m2 sneeuw uit je tuin haalt en dit smelt, kom je er misschien achter. ;-) Sorry, misschien is dit niet helemaal een antwoord, maar ik ben geen held in wiskundige berekeningen...vandaar.

1-3 mm neerslag kan je vergelijken met 1 tot 3 cm sneeuw, maar het hangt ook af van de windsnelheden, zo zou je bij een windsnelheid van 30 km/h 3 mm neerslag kunnen vergelijken met 5/6 cm sneeuw. Maar, hoe hoger de sneeuwlaag word, hoe compacter hij word. Dus na de 3 cm kan je 1 mm regen vergelijken met 1cm sneeuw. (aangezien bij mijn plaats zaterdag 3-5mm is gemeld met een windsnelheid van 40/60 km/h) Zou er zaterdag bij jou rond de 5/6 cm kunnen vallen. Hou ook rekening met dat het zaterdag stuifsneeuw word in Limburg. Dus op de ene plaats kan er 2 cm liggen en op de andere plaats 10/15. Op de wegen zal het minste liggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100