Iemand die bewuster leeft, leeft die ook langer?

Ikzelf heb de indruk dat ik de ene dag bewuster beleeft dan de andere. Te vaak dus een verloren dag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hangt ervan af wat je onder bewustzijn verstaat. Letterlijk: Bewuster leven kan als gevolg hebben dat je minder gejaagd leeft en zo energie bespaart en langer zult leven. Maar als je jagende (reactieve) bestaan meer noodzakelijk is (bij gevaren; instinctievere handelingen) kan een meer bewust zijn je trager hebben gemaakt en dat je daardoor toch minder lang leef (zeker bij een groter zélfbewustzijn) Figuurlijk: Als je bewust leeft kan de tijd sneller lijken te gaan. Zeker als je het goed kan en er een positief gevoel bij krijgt. Het geeft je het gevoel het onder 'controle' te hebben. Je kunt dan genieten. Maar als je bewust wordt van veel problemen waar je niet mee overweg kunt kan de tijd weer heel lang duren. Onrust, angst doet de tijd vertragen.

Letterlijk gezien niet, maar figuurlijk zeker wel. Want als je elke minuut bewust meemaakt duren je dagen vele malen langer.

Nee, je doet wel meer indrukken op en je zult niet zo snel onder een auto komen, aar verder maakt het niet uit.

Bewust leven, verrijkt jou leven. Teveel laten wij veel van wat op ons afkomt als een flits passeren, die wij zo weer vergeten zijn. Bewust de dingen die je beleefd, ondergaat, meemaken is veel mooier en beter. Je beleefd alles dan ook emotioneler, maar ook dat vind ik een verrijking.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100