Waarom knalt een automobilist toch met zijn auto tegen een boom als er links en rechts naast die boom veel meer ruimte is?

Weet jij het antwoord?

/2500

op een moment dat hij die boom niet raakt lees je in de jrant: auto in water gereden... Wat hij gemist heeft is niet relevant. Misschien stond er wel een olifant op de weg... Maar het is wel zo dat als de automobilist de boom ziet en nog kan reageren... links water... rechts een olifant... wat moet ik doen... twijfel... en boem.. de boom! Zo is het dus ook als er geen olifant of water was. hij twijfelt en de boom komt steeds dichterbij, tot het te laat is om te remmen... dus afstand en reactie en keuze...

Lichamelijke oorzaken: hart of herseninfarct, hartstilstand , hypo, epileptische aanval, overdosis drugs, alcohol of medicijnen etc. technische oorzaken: klapband, aquaplaning, slip etc. Ruk aan het stuur ivm zelfdoding, ruk aan het stuur door bijrijder, overvaller of kind. Aandacht afgeleid door vallende sigaar/sigaret, wespen, bijen of slang in auto etc.

Een bekend verschijnsel, vooral bij motorrijders, is het 'kijken waar je heen wilt, dan volgt de motor haast vanzelf'. Omgekeerd werkt helaas ook: als je de controle verliest en kijkt 'ogottogot niet tegen die boom alsjeblieft' stuur je ongewild naar de boom. Ook met een auto. In panieksituaties dus zoeken naar een uitweg en niet naar problemen.

Omdat de bestuurder die boom ziet en daar dan automatisch naar toe stuurt. Terwijl hij eigenlijk moet kijken naar de plek waar hij naar toe wil.

pure kansberekening, de kans is kleiner dat hij de boom raakt maar niet 0. Degenen die de boom niet raken,draaien weer de weg op en rijden weg. De enige die je dus ziet zijn degenen die pech hadden

Meestal doet men dit per ongeluk, niet expres. Als je op het laatste moment moet afwijken kan je niet denken: ik ga nu wat zachter rijden omdat ik dan netjes tussen die 2 mooie bomen kan parkeren. Want dan ben je DOOD.

De bomen staan wel ver van elkaar maar als je niet haaks op de weg staat zie je direct dat de afstand verkleint, zo erg dat er haast geen afstand meer tussen de bomen zit om deze te ontwijken als je maar een beetje van de weg afwijkt. Pas als je in een keer 90 graden het stuur om zou gooien wordt de afstand weer groot. Toegevoegd na 8 minuten: Aangezien je eerste reactie zal zijn op de weg te blijven of er weer naar toe te gaan blijf je juist nog zo lang mogelijk in het gevaarlijkste gebied.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100