Met welke sneeuw kun je het makkelijkst sneeuwballen maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is volgens mij niet echt verschillende sneeuw. Misschien wel eens gehoort van natte sneeuw, fijne sneeuw of losse sneeuw. Je moet gewoon voelen of de sneeuw een beetje hard is en gewoon uitproberen.

De wat natte sneeuw is het beste

"plaksneeuw" noemde wij dat altijd. Natte sneeuw wordt vaak net iets te hard (ijsballen) en losse sneeuw valt al uit elkaar zodra je het gooit en heeft geen impact op degene die je wilt raken. sneeuw die dus goed plakt en niet meteen rotshard wordt.

Daar blijkt een hele wetenschap achter te zitten ;) Is nogal een verhaal, dus ik volsta met een link. Hoop dat het Engels geen probleem is...

Bronnen:
http://www.howtodothings.com/family-and-re...

Als er een themperatuur is van 0 graden. Bij 0 graden dooit het iets en zal de sneeuw prima zijn voor sneeuwballen maken.

Zo vers mogelijke sneeuw!

Lekker verse sneeuw, even flink samenknijpen, het mag een beetje nat zijn, dat is goed voor het "hechten" van de sneeuwbal. Vermijd trouwens de zogenaamde "Gele sneeuw".

Sneeuw die in je handen knispert, net rond vriestemperatuur : lekker kneedbaar. Sneeuw die aan je schoenzolen kleeft. Sneeuw van heerlijk dwarrelende dikke vlokjes die dagen blijft liggen. Sneeuw met kwaliteit : oerdeglijke alpijnse sneeuw.

Dat je alleen een knoertharde sneeuwbal kunt kneden als de sneeuw nat aanvoelt. Alleen als de temperatuur rond de 0 °C schommelt, kan de sneeuw goed in elkaar worden geperst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100