Als al het ijs ter wereld smelt, hoeveel land houden we dan nog over?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ga een heel vreemd antwoord geven: meer land dan nu. Al het land op aarde beslaat 148 miljoen km2. Als al het ijs smelt dan verliezen we 13 miljoen km2. (je moet wel snel wegrennen uit ons landje). Maar, zonder ijs zouden Groenland en Antarctica bewoonbaar zijn, en huppekee, dan heb je zomaar 128 miljoen km2 ervoor terug gekregen. Doen dus!

Ha, die Lavendel; Lang niet genoeg om de huidige zeseneenhalf miljard mensen te herbergen en een enigszins menswaardig bestaan te hebben.

Gravitatie en post-glaciale opheffing zorgen voor grote zeespiegelvariaties over de wereld. Verschillen in zeespiegelniveau kunnen oplopen tot wel 100 meter. Als al het ijs op Groenland smelt, leidt dat tot een gemiddelde mondiale zeespiegelstijging van zeven meter. In Nederland zal die stijging echter maar twee meter bedragen. Hoe dat komt legde Bert Vermeersen van het DEOS instituut van de Faculteit voor Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek (TU-Delft) tijdens een colloquium op 23 oktober op het KNMI uit.

Bronnen:
http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:...

Ik ben het eens met Antwoordman dat er waarschijnlijk niet al teveel land verloren zal gaan. En er ook veel bij zal komen aangezien Antarctica en Groenland bergachtige gebieden zijn. Tevens heb je van de Noordpool niks te vrezen, als dat ijs smelt zal de zeespiegel zelfs eerder dalen, omdat water minder plek in neemt dan het ijs nu doet, en 90% zich onder water bevind. Nu is het wel zo dat de meningen erg uiteen lopen over hoeveel de zeespiegel dan zal gaan stijgen. De ene zegt 13 meter en een ander weer 61 meter. Nuja laten we een uitgaan van een metertje of 14, dat kan je dan eens leuk bekijken met een Google Earth versie die is bewerkt met een hoogwaterstand moduletje. Fijn ons landje is dus nogal nat met een stijging van 14 meter....... Maarja dat wisten we natuurlijk al hé ;-)

Bronnen:
http://flood.firetree.net/?ll=36.9411,-77....

Net zoveel als ervoor, alleen staat er nu wat meer land onder water...

Kunnen we niet eerst de sahara onder water zetten?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100