Welke landen zijn (bijna) nooit in het nieuws, maar toch met veel inwoners?

Toegevoegd na 7 minuten:
Hier in het nieuws bedoel ik... niet in het land zelf.
Landen waar blijkbaar nooit veel gebeurd en waar de media dus ook geen aandacht aan schenkt. Dit ivm het evt. willen emigreren naar een ander land.

Weet jij het antwoord?

/2500

Alle landen zijn heel veel in het nieuws. In hun eigen land. Toegevoegd na 39 minuten: Oké, je bedoelde dus: "Welke landen zijn (bijna) nooit in het nieuws in Nederland, maar hebben ondanks dit feit toch veel inwoners?" Die vraag spoort niet, maar het antwoord is natuurlijk: De Philipijnen. Er wonen 92 miljoen mensen, maar dat was het dan ook. Af en toe een overstrominkje of een orkaan, nee niets nieuws.

Australië.

Nieuw Zeeland, Finland, Zweden

Denemarken

Canada, hoor je ook niet zoveel over.

Alle Afrikaanse landen.... Af en toe komen een paar ervan in het nieuws als de nood het hoogst is, maar over hoe het zover gekomen is, hoor je niets, net zo min over 'hoe het verder gaat'. In 'rustige' landen gebeuren heel veel dingen als verkiezingen, toestromen van vluchtende buitenlanders, kortom : net als bij ons eigenlijk, maar dat is geen 'nieuws'. Gelukkig kan je via internet kranten lezen van landen waarvan je op de hoogte wilt blijven. Ik lees bijv. regelmatig de Kenyaanse krant, omdat ik erg hou van Kenya....

India (1,2 miljard inwoners) en Brazilië (200 miljoen) zijn relatief weinig in het nieuws als je het relateert aan aantal inwoners. tp

Liechtenstein, Hongarije, Bulgarije, Litouwen, Moldavie, Oekraine, Cyprus, Jordanie, Algerije.... Ach er zijn zoveel landen waar je hier bijna niets over hoort. Zelfs over onze buren Duitsland en Belgie horen we hier relatief weinig. De landen die "eeuwig" in het nieuws zijn zijn momenteel Amerika, China, Afghanistan, Iran, Irak, Pakistan, Turkije, India. Maar dat is ook alleen maar als er politiek iets bijzonders gebeurt of als er economisch iets opmerkelijks te melden is.

Nieuw Zeeland of Tasmanie. Weinig aan de hand daar en je hoort er niet over.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100