Waarom is het land opgedeeld in cirkels?

Het lukt me niet om een screenshot te maken (misschien mn volgende vraag). Maar op google maps heb ik het volgende gevonden:
http://maps.google.nl/maps?hl=nl&tab=wl
Gezocht op: 34.20,-102.00

Het land is opgedeeld in honderde cirkels, waarom is dit?
ps: satellietfunctie gebruiken ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is een vorm van irrigatie. Het gaat kennelijk om een droog gebied, misschien zelfs woestijnachtig (maar dat is vaak erg vruchtbare grond). Ondergronds is er water, al dan niet via een waterleiding, via een pompsysteem wordt dit in het midden van het veld opgepompt en dan met een soort sproeiarm verspreid over het land. Er zijn plaatsen (ik zou echt even moeten zoeken waar ook alweer) waar ze dit in de woestijn ook doen. Toegevoegd na 48 seconden: Ik was net vergeten mijn antwoord te bevestigen en ik zocht nog even naar een ander voorbeeld in Saudi Arabië, dat vind je op de onderstaande link:

Bronnen:
http://maps.google.nl/maps?f=q&source=s_q&...

dit is omdat een satteliet een reeks fotos maakt van grote hoogte waarbij elke foto de vorige overlapt,de lens van een camera is rond waardoor het beeld ook rond is als je alles gebruikt wat de camera opneemt. Dit kun je zelf testen door een buis te nemen en door deze te kijken bijvoorbeeld naar een landkaart die je op de grond legt en dan iedere keer een stukje op te schuiven .

Het zijn gewassen die in de woestijn slechts groeien waar er besproeiing is, en die ziet er uit als een lange arm die rond een centrum draait.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100