Kun je Engeland met het blote oog zien liggen als je in Frankrijk staat?

Heel lang geleden was ik bij Mont Saint-Michel in Frankrijk, en toen dacht ik dat ik Engeland in de verte zag liggen. Kan dit kloppen?

Wanneer dit onmogelijk is, is er dan wel een andere plaats in Frankrijk waar je Engeland kan zien liggen? Want dit schiereiland ligt nou niet echt bepaald in de buurt bij Engeland. Indien mogelijk graag een afbeelding waarop Engeland dan te zien is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kan. Onderstaande foto is genomen in Frankrijk en laat de krijtrotsen van Dover zien. Toegevoegd na 2 minuten: Maar vanaf Mont St-Michel gaat dat niet lukken.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/White_Cliffs_of_Dover

Die is er wel, ik hoorde er een keer over praten in een Engels huizenprogramma. Met helder weer kon je Frankrijk zien liggen. Maar welke plaats dat was, weet ik zo niet meer. Op de kaart even kijken wat hemelsbreed het dichtst bij elkaar ligt geeft misschien ook wel een idee.

ja, zie onderstaande link

Bronnen:
http://wiki.answers.com/Q/Can_you_see_Fran...

nee dat is niet mogelijk, zeker niet met het blote oog.... ter vergelijking als je in Calais staat is het wel mogelijk om de White Cliffs of Dover te zien maar alleen bij uitzonderlijk goede omstandigheden. Ik ben daar zelf ook eens geweest en naar alle waarschijnlijkheid heb je tegen Bretagne aan gekeken.... zie kaartje. als je heeeeel goede ogen hebt en je hebt op het hoogste punt op Mnte St Michel gestaan dan kun je mss ook Jersey gezien hebben (das engels grondgebied) maar dat betwijfel ik ten zeerste Toegevoegd na 6 minuten: ik bedoel dus dat ik in Mont St Michel ben geweest, in Calais trouwens ook Toegevoegd na 14 minuten: Trouwens Jersey zal ook moeilijk zijn er ligt namelijk nog een kleine eilandengroep de Iles de Chausey in de directe lijn van zicht, dus hoogst waarschijnlijk heb je die gezien. Toegevoegd na 26 minuten: Okay net even voor je opgezocht afstand Calais - Dover in vogelvlucht is ongeveer 35 km, afstand Mont St Michel - Jersey in ongeveer 80 km, dus als je Dover net kunt zien kun je Jersey helaas niet zien....

Bronnen:
http://maps.google.be/maps?hl=nl&biw=1536&...

Wij waren afgelopen zomer bij "Cap Blanc Nez" en met helder weer zijn daar de krijtrotsen aan de overkant te zien met het blote oog. Bij "Cap Blanc Nez" is het Kanaal op z'n smalst. Het ligt iets onder Calais.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Cap_Blanc-Nez

Nee is niet mogelijk kortste afstand van Frankrijk naar Engeland is meer dan 35 km dan moet je in een vliegtuig zitten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100