Hoe komt het dat als je een stevige koffiedrinker bent , en je stopt met koffie drinken , je hoofdpijn krijgt ?

Dus gauw maar weer een bakkie gedaan , hoofdpijn neemt nu af.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zoals je weet zitten in koffie (licht)verslavend caffeïne, dat betekent ook dat je lichaam reageert als je dit niet neemt.Je kunt eens proberen om langzamerhand te minderen in plaats van meteen in 1x te stoppen. Om gezondheidsredenen hoef je trouwens helemaal niet te stoppen (of in jou geval moet het een specifieke reden hebben), koffie schijnt ook positieve werking te hebben op verschillende vlakken, maar zoals met alles moet je ook dit gewoon met mate drinken.

Je lichaam is gewend/verslaafd aan de coffeine , en snakt daar dan na en daar krijg je inderdaad hoofdpijn van als daar niet aan wordt voldaan. Als je dus echt van het vele koffiedrinken afwilt kan je het beter wat rustiger afbouwen b.v. met elke dag wat kopjes minder drinken . Misschien heb je dan wel af en toe nog een beetje hoofdpijn maar dat zal snel afnemen en zal je lichaam weer aan een gewone hoeveelheid gewend zijn.

Eén van de voornaamste redenen voor hoofdpijn is uitdroging. Dit komt door het drinken van koffie, thee e.d. waarbij je meer vocht verliest dan binnenkrijgt. Maar ook bij warme temperaturen verliezen we meer vocht. Hoofdpijn is dan een teken meer te moeten drinken. Drink dus voldoende water en verklein de kans op hoofdpijn. Komt de hoofdpijn op, neem dan eerst een glas water . Hoewel koffie zojuist als oorzaak aangewezen werd voor het verliezen van vocht en veroorzaken van hoofdpijn, kan te weinig koffie ook hoofdpijn veroorzaken. Wie veel koffie drinkt, kan verslaaft raken aan caffeine. Wanneer je minder koffie nuttigt, kan het tekort aan caffeine hoofdpijn veroorzaken. Toegevoegd na 1 minuut: http://gezondheid.webstein.nl/hoofdpijn/hoofdpijn-10-tips-om-ervan-af-te-komen-zonder-medicijnen/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100