Is het "spiegel tegenover spiegel" effect oneindig?

Als er 2 spiegels tegenover elkaar hangen en je kijkt in 1 spiegel, zie je je reflectie meerdere keren.
Is dit effect in theorie oneindig?
Zijn hier misschien onderzoeken of bronnen voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Oneindig is het niet, omdat het licht na elke weerkaatsing iets zwakker zal zijn geworden. Afhankelijk van de hoeveelheid bronlicht en de helderheid van de spiegels zullen er wel heel veel reflecties kunnen zijn, maar oneindig niet.

In theorie wel. Maar dan moeten de spiegels perfect tegenover elkaar zijn, en de spiegels moeten dan ook perfect spiegelen. In de praktijk weerspiegelt een spiegel niet 100% van het invallende licht. Bij iedere weerkaatsing gaat er licht verloren en uiteindelijk is het op. Toegevoegd na 1 minuut: Ook weerspiegelt een echte spiegel niet al het licht in dezelfde richting.

Indien ze exact loodrecht tegenover elkaar zouden staan en je veronderstelt dat het perfecte spiegels zijn. Ja. Praktisch gezien zou je jezelf echter nooit oneindig vaak kunnen zien, vanwege het feit dat je "voor jezelf" staat. Om jezelf vaker te kunnen zien, zou je de spiegels moeten draaien, wat zorgt voor een "afbuiging". Hierdoor is het uit praktisch oogpunt dus onmogelijk. Theoretisch is het wel oneindig.

Het spiegel-tegenover-spiegel-effect is eindig. Licht kan hoogstens met de snelheid van het licht tussen de twee spiegels heen en weer reizen. Voor oneindig veel spiegelbeelden zou het oneindig vaak heen en weer gereisd moeten zijn, wat oneindig veel tijd zou kosten. Spiegels bestaan nog niet zo lang.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100