Hoe belangrijk is het verband tussen geestelijke- en lichamelijke gezondheid?

Krijgen huisartsen psychologie?

Toegevoegd na 7 minuten:
Tekst afbeelding (komt uit een filosofische stripreeks over een robotwereld op het internet http://www.wetherobots.com/):

Engels
*dokter* I don't see any twisted wires or anything, Bob. When did the pain in your stomach first start?
*Bob* I was just sitting around, thinking about all the horrible, shameful mistakes I made in my life, and about all the war and strife and poverty in the world... and then BANG! my stomach inexplicably starts hurting!
*dokter* Ooogh.
*Bob* You too, eh, doc?

Nederlands:
*dokter* Ik zie geen verstrikte kabels of iets dergelijks, Bob. Wanneer begon de pijn in je maag?
*Bob* Ik was gewoon aan het denken over alle afschuwelijke en schandelijke fouten die ik in mijn leven heb gemaakt, en over de oorlog en ruzie en armoede in de wereld... en toen BANG! begon mijn maag zonder verklaring pijn te doen!
*dokter* Ooogh.
*Bob* Jij ook hè, dok?

Weet jij het antwoord?

/2500

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als men beperkt wordt door enig fysiek ongemak, gaat dat ook mentaal meespelen. Zit iemand niet goed in zijn vel, dan komen er vaak allerlei lichamelijke ongemakken om de hoek kijken. Het is goed om altijd de oorzaak achter de klacht te zoeken. Daarbij vrees ik dat niet iedere arts de tijd neemt (of heeft ) om dit goed te onderzoeken. Ook moet de arts voldoende empatisch vermogen hebben om dat te kunnen. Dat is helaas niet iedere arts gegeven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100