Hoe draag je actief bij aan de wetenschap?

welke dingen zou ik bijvoorbeeld kunnen onderzoeken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zal een para dingen noemen. Op het gebied van de natuurkunde: fundamentele krachten en deeltjes. Krachten onder 1 noemer brengen. Aantal fundamentele deeltjes wordt bij meer onderzoek nu groter. Dat terugdringen naar minder. Op het gebied van de biochemie. Gegeven de volgorde van aminozuren in een eiwit de 3d structuur van dat eiwit bepalen. En daarbij uitspraken doen over de functionaliteit van het eiwit. Toegevoegd na 4 minuten: Op het gebied van de neurowetenschappen: nagaan hoe informatie in onze hersenen wordt opgeslagen en verwerkt. Hoe dat verschilt bij verschillende mensen. Op het gebied van ICT: Een computerprogramma schrijven dat het leergedrag simuleert, zodat we onderzoek kunnen doen, naar hoe mensen leren.

Er zijn nog genoeg vragen te beantwoorden: van de aard van donkere materie tot de laatste stelling van Fermat ... Zie ook de bron.

Bronnen:
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.as...

Als je wilt bijdragen aan de wetenschap kan je bijvoorbeeld mee doen aan bepaalde projecten zoals https://www.zooniverse.org/ hier kan je verschillende dingen doen gerelateerd aan de astronomie. Je helpt hierbij de wetenschap.

Bronnen:
https://www.zooniverse.org/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100