Wat is er voor veel mensen zo bijzonder/magisch aan een luchtballon als die gespot wordt?

Veel mensen reageren alsof er iets heel bijzonders in de lucht is: Kijk, een luchtballon! Terwijl we allemaal toch wel weten dat er dagelijks zoveel meer in de lucht is zoals vliegtuigen, satellieten, etc. Vliegtuigen bijvoorbeeld kun ook goed kan zien door middel van condens sporen die ze achterlaten. Toch lijkt een luchtballon altijd iets magisch te hebben zodra we deze zien. Hoe komt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien omdat het nu eens niet een computerbestuurbare electrische motor aangedreven apparaat is, maar gewoon een ballon. Hij maakt ook niet zoveel lawaai . Het lijkt of een ballon zweeft en dan dat spannende geluid als je dat vuur hoort of je hoort mensen hoog in de lucht vanuit een mandje praten. Het idee dat die mensen niet precies weten waar ze zullen landen, ergens in en weiland. En elke ballon ziet er weer anders uit van kleur en af en toe grappige reclames er op of een aparte vorm. Zweeft er opeens een enorme beer of een mega-mandarijn door de lucht.

Als er een vliegtuig laag en betrekkelijk langzaam overvliegt, zie je ook iedereen kijken. Waar komt dat vandaan? Waar gaat dat heen? Motorpech? Historisch model? Je hoort het mensen denken. Het gebeurt ook als er op het water een bijzonder schip statig voorbij vaart. Of als er een bijzondere trein voorbijkomt. Dus er zijn meer dingen die net als een ballon grote belangstelling opwekken. Om een trefwoord te geven: statige beweging.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100