Wat is de snelheid van elektriciteit?

Dus stel ik heb een energiebron en bv een lamp. Tussen die energiebron en de lamp zit materiaal dat heel goed geleid. Hoe snel gaat het dan van punt A naar B? En heeft de geleider daar invloed op? Antwoord graag in kilometer per uur of seconde.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar is een hele discussie over te voeren, omdat de spanning bijna zo snel als het licht gaat, maar de elektronen zelf niet. Ik heb wel een quiz gevonden die hierover ging, en daar gaven ze deze uitleg. Het antwoord is te lang voor in deze reactie, dus kijk bij mijn bron bij vraag 16 ;) ( Ik mocht niet meer dan 2500 tekens antwoorden, jammergenoeg )

Bronnen:
http://www.nwo.nl/nwohome.nsf/pages/NWOP_5VJGR6

Die is gelijk aan de lichtsnelheid normaal gesproken, alleen in het menselijk lichaam is die 600x langzamer hoe dit komt kunnen de geleerden niet verklaren.

Elektriciteit is een beweging van elektronen door een geleider. Elektronen stromen heel langzaam door een draad. Een paar millimeter per seconde. Toch gaat de lamp vrijwel meteen branden als je de de knop omzet. Je kunt dat vergelijken met een lange tuinslang. Draai de kraan dicht en de sproeier stopt. Draai de kraan weer open en de sproeier begint meteen weer. Maar het kan een minuut duren tot het water de afstand van kraan tot sproeier heeft afgelegd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100