Stel je rijdt met 80km/h per uur achter een vrachtwagen aan die 75 km/h rijdt....

... Wat zou er gebeuren als je de vrachtwagen in zou rijden met behulp van een helling? Schiet je dan naar voren, of blijf je versnellen met 5 km/h tav de vrachtwagen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je met "helling" een laadklep bedoelt die aan de vrachtwagen vast zit dan zal het volgende gebeuren: op het moment dat jouw voorwielen vanaf de weg op de ramp komen moeten ze ineens van een omtreksnelheid van 80 km/u afremmen tot 5 km/u. Als je een voorwielaangedreven auto hebt dan zullen de wielen direct gaan slippen of je motor slaat af. Je zult waarschijnlijk weer van de klep afschieten. Als je een achterwiel aangedreven auto hebt dan zul je waarschijnlijk tot zover op de klep rijden tot jouw achterwielen de klep raken waarna je met hetzelfde verschijnsel te maken hebt. De beste methode om binnen te rijden is met iets meer snelheidsverschil te rijden en op het moment van raken van de klep direct de koppeling intrappen. De vaart die de auto heeft moet je dan een eindje de klep ophelpen waarna je vliegensvlug de eerste versnelling moet kiezen om verder de vrachtwagen in te rijden. Toegevoegd na 3 minuten: Het trucje is al in 1969 uitgevoerd met 3 mini-coopers in de film "the Italian job" In het korte Youtube filmpje zie je het op het einde.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=RaIZLE3AZ3M

Dat kan, de Mythbysters hebben het geprobeerd en het lukte.

De Mythbusters hebben dat inderdaad een keer onderzocht, en het blijkt zonder problemen mogelijk te zijn.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=dYlstdCWzCY

Ze deden het keer op keer succesvol in Knightrider!

Ligt eraan of je gas blijft geven. Als je gas geeft op het moment dat de aangedreven wielen de klep oprijden, dan zul je accelereren. Maar als je het gas loslaat op het moment dat je de klep opgaat, dan ga je gewoon met 80 km verder (even afgezien van de vertraging die je krijgt door een helling op te rijden).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100