Wat is nou eigelijk het precieze verschil tussen havo en vwo

School

Weet jij het antwoord?

/2500

VWO, de naam zegt het al, voorbereidend wetenschappelijk onderwijs, dus met vwo kan je naar de universiteit. het niveau is hoger en je leert ook zelfstandig te studeren.

Er zijn vele verschillen en je doet er een jaar langer over Vwo- en havo-leerlingen krijgen nagenoeg dezelfde leerstof. Bij het vwo gaan ze vaak dieper op de stof in en/of gaan sneller door de stof heen. Die opleiding is dus iets zwaarder. Het komt vaak voor dat havo- en vwo-leerlingen samen in het eerste jaar komen te zitten. Dat ge-beurt om twee redenen: omdat het niet altijd duidelijk is welk niveau het beste bij een leerling past én om leerlingen te stimuleren in hun ontwikkeling en zoveel mogelijk doorstroommogelijkheden naar boven open te laten. Om soortgelijke redenen worden er soms ook combinatieklassen van vmbo-theoretische leerweg en havo-leerlingen gemaakt in het eerste jaar. Binnen het vwo kun je kiezen voor of het atheneum of het gymnasium. Op het gymnasium krijgen alle leerlingen Grieks en Latijn in de onderbouw; in de bovenbouw kun je dan later kiezen voor en Grieks en/of Latijn als examenvak(ken). Op het atheneum wordt soms Latijn of Grieks gegeven als keuzevak. Profielen Na het derde leerjaar moeten de havisten en vwo-ers de vakkencombinatie samenstellen waarin zij examen willen gaan doen. Voor een deel zijn zij daar vrij in maar een aantal vakken is verplicht. Die vakkencombinaties noemen we profielen. Ze zijn zo samengesteld dat je met bepaalde combinaties goed kunt doorstromen naar overeenkomstige vervolgopleidingen op de universiteit of de hoge-school. Het uiteindelijke profiel van iedere leerling bestaat uit: A. Een gemeenschappelijk deel - daartoe behoren de vakken die voor iedereen verplicht zijn. B. Een profieldeel - daartoe behoren combinaties van vakken in 4 richtingen: 1. natuur en techniek, 2. natuur en gezondheid 3. economie en maatschappij 4. cultuur en maatschappij C. Een vrij deel, waarin leerlingen extra (deel)vakken kunnen kiezen, eventueel om twee profielen te combineren, waardoor mogelijkheden om naar meerdere richtingen door te stromen kunnen worden vergroot. Tweede fase De opbouw van de opleiding havo en vwo is opgedeeld in onderbouw (de eerste drie leerjaren waarbinnen de basisvorming wordt afgerond en de aansluiting met de hogere leerjaren wordt voor-bereid) en bovenbouw (de laatste 2 of 3 leerjaren). Vanaf het vierde leerjaar tot en met het eind-examen spreken we in havo en vwo van de tweede fase. Leerlingen hebben dan geleerd zelfstandig binnen en buiten de lessen opdrachten uit te voeren of onderzoek te doen. Het schoolwerk wordt dan zowel binnen als buiten het leslokaal verricht, soms individueel, soms

Bronnen:
http://www.town.nl/bovo/structuur/structuu...

Hoger niveau je kan later meer. De stof van proefwerken etc. Is hetzelfde, maar op VWO gaat alles wat sneller en wordt alles strenger nagekeken.

VWO gaat sneller door de stof heen dan HAVO.

Het is als het verschil tussen het 1e en het 2e elftal bij een voetbalvereniging. Het 1e moet meer trainen en speelt hetzelfde spelletje op een hoger niveau.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100