Verplaatsen de minuscule waterdruppels die te samen een zichtbare wolk vormen zich met dezelfde snelheid als de lucht waarin deze zweven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja en nee. Ja omdat ze gedragen worden op de luchtdeeltjes die voor 99% uit (grotere moleculen) stikstof en zuurstof bestaan, maar nee, omdat je ook turbulenties hebt en ze geen rechtparige beweging maken. Ja en nee, omdat ook de lucht eigenlijk geen eenparige rechtlijnige beweging vormt maar we het meestal registereren in meter per seconde of kilometer per uur en ook dat verschijnsel is iets wat temperaturen van opwarming door de zon op de draaiende aarde (en bodemverschillen en ...) compenseert tussen hoge druk en lage drukgebieden. Ja en nee, omdat nu meer en meer windmolens de druppels te pletter laten slaan of de wind nog meer laten turbuleren... Ja en nee: doe zelf maar verder as long as creativity goes. Yes is right. No is... left. +JMVB

Nee zeker niet. Wolken worden voortbewogen door de zich verplaatsende lucht, die zich op zijn beurt weer verplaatst door verschillen in luchtdrukken. Bij dit effect heb je vaak grote verschillen in luchtsnelheden. Dat kun je o.a. waarnemen als wolken van vorm veranderen door dit verschil in luchtsnelheden. Op grotere hoogte kun je enorme luchtsnelheden verwachten en daar worden wolken helemaal uit elkaar getrokken tot windstrepen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100