Wordt iemand die op de O.K. bewusteloos binnenkomt nog verdoofd voor de operatie ?

Bijvoorbeeld iemand die na een flinke val binnenkomt in het ziekenhuis en direct geopereerd dient te worden aan interne bloedingen. Hij is bewusteloos. Hoe bepaalt een anesthesist de dosis verdoving ??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, die wordt nog steeds verdoofd. Natuurlijk om te voorkomen dat hij tijdens de operatie wakker wordt, maar ook om een andere reden: de patient maakt pijn niet bewust mee, maar dat betekent niet dat de zenuwbanen niet werken. Met andere woorden: het lichaam ervaart wel degenlijk pijn. En bij extreme pijn kan het lichaam in shock raken. Toegevoegd na 4 minuten: Oh, en de initiële verdoving bepaalt de anesthesist aan de hand van het (eventueel geschatte) lichaamsgewicht, om vervolgens tijdens de operatie de dosis aan te passen aan de hand van de reactie van het lichaam op de verdoving en operatie. Net zoals normaal dus.

De anesthesist gaat inderdaad af op o.a. het lichaamsgewicht. Maar als het mogelijk is wil men nog meer weten. Is deze persoon ergens allergisch voor en zijn er nog andere (medische) indicaties die tot voorzichtigheid manen. Deze info verkrijgt men vaak van de Familie, vrienden enz die meekomen naar het ziekenhuis. Ook wordt er gelijk een bloedmonster genomen om te zien om welk type bloed het gaat dit ivm transfusie.Dat zijn dus allemaal dingen die van belang zijn maar daar kan een OK verpleegkundige of de anesthesist zelf beter op antwoorden. Pieter

ik ben een keertje flauw gevallen terwijl ik plaatselijk verdoofd werd teveel bloedverlies aan wond aan mijn been die gehecht werd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100