Weet niet precies hoe ik 't moet vragen maar....

Hoe zouden de dagen eruit hebben gezien qua licht/Donker als de klokken niet voor en achteruit zijn gezet? Winter/Zomertijd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niet veel anders. In de zomer zou het 'eerder' donker zijn, dus we zouden eerder naar bed gaan, maar echt veel anders zouden de dagen niet zijn. Het gaat maar om een uurtje. Overigens willen veel mensen dat de zomertijd afgeschaft wordt. Het was ooit geïntroduceerd om energie te besparen, maar inmiddels kost het alleen maar energie. Toegevoegd na 58 seconden: Gister was nog op het nieuws dat in de week nadat de zomertijd ingaat, er 6000 meer hartaanvallen voor komen.

Zoals gisteren, de wintertijd is de 'echte' tijd.

Eigenlijk gewoon het zelfde. Er veranderd nu niets aan de natuur. Uw biologische klok zou dan ook normaal werken. Het verzetten van de klok is bedacht om energie te besparen.

Je bedoelt denk ik vooral 's morgens en 's avonds nu het "later" licht wordt en donker. Het heeft alles te maken met de zonnestand om bijvoorbeeld 12 uur in de middag. Welke tijd ook wordt aangegeven op een klok: Als de zon het hoogst staat is dat hoe dan ook het midden van de dag. Daarna neemt de zon in kracht af totdat de nacht valt.

Zonder zomertijd was het in de zomer al om 3.30 uur licht en tegen 21.30 uur donker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100