Wat hoort er allemaal in de "inhoudsopgave" te staan bij een werkstuk / verslag?

Ik ben bezig met een verslag te maken, en ik zie bij sommigen dat ze ook het voorblad in de inhoudsopgave hebben staan, en de inhoudsopgave in de inhoudsopgave zeg maar.. Ik vraag me af wat nou juist is, moet het er wel , of niet in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een goede structuur voor elk werkstuk/verslag e.d. is: Voorblad Inhoudsopgave (met daarin) - Alle vanaf nu komende onderdelen Inleiding Middenstuk (deelvragen & antwoorden daarop) Conclusie In de Inleiding beschrijf je wat er gaat komen in de rest van het stuk, dus hoofdvragen, deelvragen, waarom je dit werkstuk doet etc. Naar aanleiding van wat voor werkstuk het is kunnen er nog aparte onderdelen zijn zoals een samenvatting van het hele werkstuk en een voorwoord of aanbevelingen, evaluatie e.d. In dat geval komt de samenvatting gelijk na het voorblad en het voorwoord daarna. Daarna de inleiding enzovoort. Na de Conclusie komt dan de evaluatie en daarna de aanbevelingen. Succes.

Bronnen:
http://law.leidenuniv.nl/org/fisceco/econo...

Ik vind dat eigenlijk ook altijd een beetje overdreven. Het voorblad is echt niet nodig. De inhoudsopgave is ook een beetje raar, want je kunt gewoon onderaan de pagina zien op welke pagina het staat. Ik zou dus gewoon beginnen met de inleiding of zo, in ieder geval met het eerste onderdeel na de inhoudsopgave.

Op de Hogeschool waar ik zit moet het er NIET in.

Op de hogeschool waar ik zit hebben ze er duidelijke regels over. Ik heb alleen de regels over wat er wel en niet in een inhoudsopgave hoort uitgehaald om het overzichtelijk te houden. Houd bij het opstellen van de inhoudsopgave aan de volgende richtlijnen: - ieder rapport langer dan circa tien pagina's moet je voorzien van een inhoudsopgave - Nummer onderdelen van voorwerk en nawerk niet. - Neem geen verwijzing op naar de titelpagina en inhoudsopgave - Neem alleen hoofdstukken en (sub)paragrafen op en geen ongenummerde tussenkopjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100