hoe vaak is er een lift naar beneden gestort op de wereld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hier zijn geen gegevens van beschikbaar, maar ik hoor wel vaak dat de lift het op 1 na veiligste vervoermiddel is na het vliegtuig (dus dat zou betekenen dat als je weet hoeveel vliegtuigen er zijn neergestort je daar een stukje boven moet zitten). ook hier kan ik geen gegevens van vinden. Hou het er maar op dat het gewoon veilig is om met de lift te gaan ;)

Over welke lift heb je het? De stoeltjeslift er zijn zoveel liften. Ik denk dat dit niet zo heel vaak is gebeurd. Misschien 100x? Toegevoegd na 25 seconden: Verder zijn hier geen gegevens van

Je hebt 1 op 659.779 kans op sterven bij een vliegtuigongeluk. Een lift zal dan denk nog wel boven de 1 op 600.000 zitten. En die ene persoon hoeft niet per se te sterven omdat de lift neerstort, maar kan ook best klem komen te zitten tussen die verradelijke deuren (als het een beetje een slechte lift is) Verder zijn er geen gegevens bekend over hoe vaak een lift naar beneden is gestort.

Daar zijn geen statistieken van. Maar in USA zijn in een jaar 30 mensen omgekomen bij liftongelukken en 17.100 gewoon geraakt. Alleen al in NY maken liften 30 miljoen reizen/dag. Als ik een schatting mag doen dan vallen er misschien minder dan 10 liften/jaar wereldwijd echt naar beneden.

Bronnen:
http://www.cdc.gov//InjuryViolenceSafety/
http://www.elcosh.org/en/document/405/d000...
http://www.sptimes.com/2005/10/04/State/El...

er zijn tussen 1992 en 2003 (11 jaar) 173 mensen overleden bij of in een lift waarvan er 68 een passagier waren, de rest waren monteurs. in de bron staat ook een tabel met hoeveel er vast kwamen te zitten, hoeveel er gevallen zijn en hoeveel verpletterd. ook staat er in de bron hoeveel doden en gewonden door roltrappen voor als je dat ook interessant vindt.

Bronnen:
http://www.elcosh.org/en/document/405/d000...

een lift valt niet naar beneden.. daar zijn allerlei beveiligingen in opgenomen... Het gross van de "ongelukken" met liften betreft in de schacht vallen... of klem komen te zitten zelfde bron als bovenstaande mijnheer...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100