Hoeveel is een 1 euro munt waard?

Toegevoegd na 7 minuten:
Gewoon hoeveel een euro waard is.

Toegevoegd na 21 minuten:
En is hij over een jaar net zoveel waard als nu?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1 euro. Toegevoegd na 2 minuten: Tenzij het toevallig een hele bijzondere is (een munt waarvan de oplage beperkt is/was; in 'mint condition' of UNC (uncirculated), dus onbeschadigd, liefst rechtstreeks van de muntmakerij). Trap niet in de 'dit is een unieke munt uit het nieuwste euroland, dus u kunt 'm bestellen voor 5 euro' - die munten duiken van lieverlee vanzelf hier op. Echt bijzondere munten als van het Vaticaan of iets dergelijks moet je alleen voor meer dan de nominale waarde (die erop staat) aanschaffen als je ze echt wilt verzamelen.

Je bedoeld waarschijnlijk,aan edelmetalen die erin verwerkt zijn. Dan praat je over centen ,en nog minder.

Ten opzichte van wat? Je kan geld alleen uitdrukken in een andere munteenheid of goudstaaf. Bijvoorbeeld 1 euro is 1,30 dollar. De waarde van de euro wordt ook vastgesteld aan de hand van de goudstaven die liggen bij DNB.

Een euro-munt is € 1,- waard. Dus als je het voor minder dan dat kunt doen (bijvoorbeeld met bulkaankopen of zo - misschien krijg je korting als je er gelijk een paar duizend aanschaft, je weet het nooit met die concurrerende aanbieders), moet je het zeker doen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100