Hoe kan een vliegtuig op groote hoogte uiteen vallen?

PARIJS - Brokstukken van het maandag neergestorte vliegtuig van Air France liggen verspreid over een afstand van meer dan 300 kilometer. Dat wijst erop dat het toestel al op grote hoogte in stukken uiteen is gevallen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hij kan uit de lucht geschoten zijn maar dat acht ik niet echt waarschijnlijk. Een bom is natuurlijk een mogelijkheid maar niemand heeft tot op nu de aanslag opgeëist. Meestal gebeurd dat vrij snel na de daad. Bliksem inslag is ook mogelijk maar ze zijn er op gebouwd en hebben bliksem afleiders Het kan zijn dat door een constructie/ontwerpfout een vonk in de kerosine is gegaan. Het kan ook gebeuren dat er een plotselinge heftige decompressie plaats vind die het vliegtuig uit elkaar rijdt. Bv doordat een deur of raam het begeeft. Zeer zware turbulentie zou wellicht ook een explosieve decompressie hebben kunnen veroorzaken. Zonder zwarte doos is het gissen, we zullen moeten afwachten.

Alle kans dat het uit de lucht geschoten is... Dan kan zoiets... Toen in Lockerbie was dat ook het geval en alles gaat nu in die richting...

Een blikseminslag kan de brandstoftanks in brand hebben gezet en dan kan een explosie heel waarschijnlijk zijn. Toegevoegd op 04-06-2009 15:59:38 als de brandstoftanks in brand vliegen en er volgt een explosie is de brand uit. Hoe denk je dat men oliebranden blust? juist met springstof. Of wel door een explosie. Een brand blussen is niet meer dan het wegnemen van zuurstof. Dan kan een brand niet meer branden Ofwel brand is gewoon een reactie met een brandbare stof en zuurstof. Door een explosie word de zuurstof enkele ogenblikken totaal opgebruikt en jawel, brand geblust

Als er door wat voor reden dan ook in een druk cabine heel plotseling onderdruk onstaat kan dat tot gevolg hebben dat er een deel van het vliegtuig uitelkaar valt. Naar de reden kunnen we alleen gissen. een Bom? Een constructiefout? Een combinatie van blikseminslag en schade? Ik las wel vandaag dat het vleigtuig waarschijnlijk erg langzaamvloog. Verder blijft het gissen. Want is het wel uitelkaar geklapt op hoogte?

kijk ook eens op deze site als je wil weten wat een zwarte doos is. http://martinq79.blogspot.com/