is potlood giftig?

is potloot giftig in je mond of neus?
het is namelijk een dagelijks gebruiks voorwerp en ik vroeg het me af.

Weet jij het antwoord?

/2500

ja want er zit lood in een potlood Toegevoegd na 2 minuten: vroeger zat er lood in nu maken ze het van klei en grafiet dus giftig zal hij nu niet meer zijn maar echt gezond ook niet

Bronnen:
http://wetenschap.infonu.nl/diversen/2569-...

Het "lood" uit potlood is grafiet (koolstof) en niet het chemische element lood. Dit grafiet is niet giftig maar onschadelijk. Toegevoegd na 2 minuten: De stift van een modern zwart potlood bestaat uit grafiet en hele fijne klei. Grafiet is ongeveer hetzelfde als houtskool, daar kun je ook mee tekenen. Je krijgt dan brede strepen op het papier, die je met de hand kan vervagen. Hoe meer klei je met het grafiet mengt hoe harder het potlood wordt. Zachte potloden hebben een B (of 2B of 3B) gemiddelde potloden HB en harde potloden een H (of 2H etc).

Bronnen:
http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/w...
http://www.worldlingo.com/ma/enwiki/nl/Pencil

Lood zit er niet meer in potloden en het enige wat nog giftig zou kunnen zijn is de lak aan de buitenkant, maar fabrikanten weten ook wel dat jonge (en soms oudere) mensen op hun producten kauwen en zullen dus zeker geen giftige verfstoffen gebruiken.

Potloden op basis van aniline zouden wel nog giftig zijn. Ik weet niet of ze nog veel gebruikt worden ...die potloodjes om bestelbonnen en rijtijden in te vullen .(onwisbaar) (paars -blauw)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100