Als er een druppel in het water valt, stijgt diezelfde druppel dan altijd weer even op boven het water?

Zoals op mijn avatar te zien is.
Die waterdruppel die omhoog komt, nadat die in het water is gevallen, is dat precies hetzelfde beetje water wat als druppel naar beneden kwam of is het ander water(het water waar de druppel in is gevallen)?


Rede waarom ik dit vraag is vanwege de volgende bijgestuurde bron.

http://waycoolpictures.blogspot.com/2008/01/slow-motion-coffee.html

Hier zie je een druppel melk/cream in de koffie vallen, vervolgens zie je dat die druppel (of een groot deel ervan) weer boven het water uitkomt.
Je zou haast zeggen (wat ik niet met zekerheid durf te zeggen) dat de gehele druppel van cream weer omhoog veert nadat het het water heeft geraakt.
Maar is dit ook zo en geldt dat ook met water, of is het gewoon toeval?

Wie kan mij hier meer over vertellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nou, volgens mij is het water van de druppel zelf.

Bronnen:
http://www.c00lstuff.com/2010/Water_drople...

De vallende druppel verplaatst het water naar de zijkanten, hierdoor ontstaat er heel even een kuiltje in het water, dat weer direct met geweld volloopt, een deel van dit water wordt omhoog gedrukt en vormt even een druppeltje boven water, door de oppervlakte spanning van het water. Gooi eens een stoeptegel in het water met de vlakke kant op het water, er ontstaat een grote plons, heel even een kuil in het water en een fontein aan water dat hierna omhoog spat. Nog beter bekend is het bommetje maken in het zwembad!

het lijkt mij wel, dit is niet zeker maar wel mijn vermoeden. water heeft een opervlakte spanning, ( dit maakt ook dat insecten over het water lopen ) ook in de druppel is deze spaning, die de druppel bij elkaar houd. Waneer de druppel valt breekt de spaning van het water niet. het zakt aleen in en veert de druppel ( ook intact gehouden door de spanning ) weer terug. waneer de druppel weer land gaat dit rustiger en de spanning neemt elkaar over, zodat de druppel wordt opgenomen in het water. ik denk dat het zo in elkaar steekt :) ik hoop aleen dat iemand het kan bevestigen!

Nee, het is niet de zelfde druppel; de druppel slaat een gat in de vloeistof, het fonteintje wat erop volgt wordt veroorzaakt doordat de vloeisof zich zo snel sluit dat er overdruk ontstaat. Wel zal een deel van de druppel (de buitenste laag) zich bij de inslag kunnen hechten aan de omringende vloeistof.

Ja. En het verplaatste water spat ook op.

Bronnen:
http://www.quest.nl/braintainment/pijlers/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100