Worden proefpersonen bij experimenten goed betaald?

Ik zag vandaag een bericht op tweakers.net over een experiment dat onze hersenen zou stimuleren. Het gaat hier om de verbetering van het rekenvermogen. Hier zijn natuurlijk proefpersonen voor nodig, en omdat het experiment niet zonder risico is (het gaat tenslotte om je hersenen!) lijkt het mij logisch dat deze mensen er goed voor betaald krijgen.
Ik vraag me alleen af hoeveel dat dit is en waar je überhaupt aan zo'n experiment kan meedoen? Ik zie nooit ergens advertenties of iets dergelijks waar ze naar dit soort personen vragen.

http://tweakers.net/nieuws/70637/wetenschappers-overklokken-menselijk-brein-voor-beter-rekenvermogen.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik lees regelmatig advertenties van instellingen die proefpersonen zoeken, vaak hoef je alleen maar een dagje daarheen en te doen wat je gevraagd wordt, en je krijgt er een ruime beloning voor. Lijkt mij wel wat om te doen, alleen niet die extreme dingen natuurlijk, waar ook je gezondheid gevaar loopt of iets dergelijks. Zoiets als wat ik net las, een instelling zocht mensen om je reactievermogen te testen door middel van klikken met de muis als je een geluid hoort etc. Erg simpel dus en daarvoor krijg je gewoon 100 euro...

lees advertenties in kranten, ze staan er weleens in. Ligt ook aan de proef die uitgevoerd wordt hoeveel er uitbetaald wordt. en anders is internet een goed medium om te zoeken.

Ik denk dat niemand jou genoeg kan betalen voor een experiment waar je gezondheid gevaar loopt door medicijnen die nog niet goed zijn getest. Mijn antwoord dus: Nee

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100