heeft er iemand wat meer informatie over de bouwtechnische problemen in Siberië

ik moet voor aardrijkskunde een werk maken over de bouwtechnische problemen in Siberië en nu is mijn vraag of iemand daar wat informatie over heeft alvast bedankt!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Siberië is heel uitgestrekt en heeft twee belangrijke klimaten en landschappen : de Taiga , met uitgestrekte wouden en de Tundra (met permanent bevroren ondergrond. [Onlangs was er een zeer interessante uitzending p de VRT-één : Terug naar Siberië met onder andere het volgen van een bouwwerf in Siberië .....Er wordt onder andere gemetseld met hete mortel en bouwvakkers vriezen pas uit bij temperaturen onder -45°C (stukken zijn allicht te vinden op Youtube onder :Martin Heylen.] Over de toendra -permafrost heb ik informatie gevonden (niet specifiek over Siberië) , Maar Alaska en dat is hetzelfde probleem. Zie link:

Bronnen:
http://www.helium.com/items/239693-what-to...

In Siberië heb je vaak permafrost; daar kun je goed op bouwen maar het wordt lastiger als het gaat dooien, dan verzakt alles.

In dit artikel staat wat over het gebruik van kerosine in oijpen bij de bouw; een nieuwe techniek. Toegevoegd na 1 uur: oijpen = pijpen. Toegevoegd na 1 uur: oijpen = pijpen. Toegevoegd na 1 uur: oijpen = pijpen.

Bronnen:
http://www.raek.nl/index.php?option=com_co...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100