Bij welke actie (programma) kan je bepalen welk bestandssysteem er wordt gebruikt?

een vraag uit een opdracht van school. was ik vergeten in te vullen maar nu weet ik het antwoord niet meer. ik snap ook niet echt waarom er staat: actie (programma)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt je harde schijf opdelen in partities. In hoeveel en welke partities je een schijf het beste opdeelt, daar zijn verschillende technische en functionele factoren voor. Een gebruikelijke indeling zou kunnen zijn om b.v. een systeempartitie te maken waarin je al je software en het OS installeert, en ook een data-partitie waarin je al je documenten, foto's, muziek e.d. opslaat. Linux gebruikers kennen vaak ook een swap-partitie die voor het virtueel geheugen gebruikt wordt. Afhankelijk van het doel van de partitie kan het soms interessant, of zelfs nodig zijn om voor een bepaald bestandssysteem te kiezen. Zo zijn er bestandssystemen die snel zijn, maar (relatief) foutgevoelig, of juist beter geschikt voor kleinere partities. Voor een swap-partitie is juist een speciaal bestandssysteem bedacht. Veel gebruikers die een OS zoals Windows, of Linux op een computer installeren merken nauwelijks dat ze partities aanmaken, laat staan dat ze voor bepaalde bestandssystemen kunnen kiezen, maar de mogelijkheden zijn er absoluut ! Het concrete antwoord op je vraag is dus: bij het partitioneren van je harde schijf. Toegevoegd na 6 minuten: Programma's waarbij je partities kan maken zijn b.v. DISKPART en FDISK. Zie ook http://www.wikihow.com/Create-a-Partition

Bronnen:
http://www.wikihow.com/Create-a-Partition

Bedoel je een computerprogramma? Bedoel je dan als bestandssysteem de encoding? mp4, jpg, mpeg? In dat geval kan je het zien bij het renderen van de file, dus als je op Opslaan Als drukt.

Dat kan in de Explorer (onderdeel van windows zelf). Klik met de rechter muisknop op het onderdeel waarvan je dit wilt zien, en kies: "Eigenschappen". Je ziet het meteen staan.

Bij de actie "formatteren" kan je bepalen welk bestandssysteem gebruikt wordt. Je klikt een schijf aan, klikt formatteren en dan kan je kiezen voor NTFS, FAT32 of bij bij andere OS'en hun respectievelijke bestandssystemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100