Word er in Nederland wel eens gebruik gemaakt van springstof bij het slopen van een gebouw?

Ik zag net een filmpje van een hotel in Detroit dat werd gesloopt d.m.v. springstof. Vind dat er altijd indrukwekkend uit zien.

Word deze methode ook in NL toegepast?

Had geen idee in welke categorie deze vraag moet, dus ik vond deze nog wel toepasselijk ;-)

Weet jij het antwoord?

/2500

ja deze methode word ook in nederland toegepast alleen weet ik niet of dit op grote schaal gebeurt de knoepert in blerick een flat gebouw in de muziek buurt in roermond maar ook andere objecten zoals de schoorsteen van voorheen de plem in buggenum de schoorsteen van het beera complex in weert ik noem ernu een paar op waarvan ik heb gelezen of zelfs gezien heb dat ze met een explosie tegen de vlakte zijn gegaan de schoorsteen van de beera en het flatgebouw niet tegen de vlakte gegaan zoals het hoorde maar uit eindelijk zijn ze toch gevallen en over de toren van de plem is zelfs nog een documonteren gemaakt en die is zelfs nog op tv geweest dus het antwoord is ja

Ja, dat gebeurd wel eens, al is dat zelden. Voorbeelden hiervan zijn: Het VWS gebouw in Rijswijk http://www.nieuwsbank.nl/inp/2000/09/0925E003.htm Het RAF gebouw, onderdeel van Philips in Eindhoven. http://www.nederlandonderneemt.nl/nieuws/het-raf-gebouw-wordt-opgeblazen-16985 Deze keus wordt zelden gemaakt, omdat weinig sloopbedrijven gespecialiseerd zijn in dit werk en de kosten hiervan hoog liggen, maar ook moeten er veel meer veiligheidsmaatregelen getroffen worden, zoals voldoende afstand houden van andere gebouwen, wat in een dichtbebouwd gebied zoals Nederland zelden haalbaar is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100