Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

welke gasdiameter koperenbuis is nodig voor een instalatie in een verkoopwagen op de markt er worden 3 propaan gasbussen op aangesloten?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Techniek
791

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Er bestaan 2 soorten reduceerventielen die daarom een kleurtje hebben: rood=3bar, grijsachtiggroen=0,03 bar dus je ziet hieruit dat een moderne centrale verwarmingsketel van 5 kW vermogen met standaard 0,05bar in woonhuizen al niet uitkomt en tegenwoordig met 0,1 bar zullen worden gevoed - en dus met 22 mm wordt gevoed.
Kijk dus even wat voor brander(s) in die wagen zit, en ook hoeveel ketels er tegelijk werken: niets is zo ernstig als dat die uitbater ontdekt dat ze niet allebei áánkunnen!
Ik zou de hoofdleiding dus 22mm doen met allemaal aftakkingen 12mm naar het 3-tal lichtgrijze propaanflesreduceerventielen (zit al keerklep in); en elke brander met 15mm voeden met de gebruikelijke gaskraan en vaste aansluiting.
Mobiel mag NIET gesoldeerd worden met loodsoldeer, gebruik zilversoldeer of de gewone klem T-stukken uit de cv-techniek dus met ringetjes in de moeren.
Gasleidingen mogen geen kontakt maken met ijzer (gebruik veel gespouwen slang) en als je soldeert mag geen S-239 en geen soldeervet gebruikt worden (S39 of S65)
Voorts moet vloerVENTILATIE zowel in kombuis als flessenberging aanwezig zijn: het is een laaghangend gas en is 5x zo explosief als aardgas.
Een keuring door de RDW is verplicht - als het wordt afgekeurd krijg je 3 weken om het beter te doen! Suk6!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding