Waarom zijn op tribunetrappen geen trapleuningen vereist, terwijl ze wel gebruikelijk zijn in b.v. trappenhuizen van woningen?

In het voetbalstadion Euroborg in Groningen zijn geen tribunetrapleuningen aangebracht. Ik vind dat gevaarlijk. Je kunt er struikelen, uitglijden, enz. Tribunetrapleuningen aan weerszijden zouden de vluchtwegen bij calamiteiten kunnen belemmeren. Dan maar leuningen in het midden van de trappen. Maar dan wordt het uitzicht vanuit tribuneplaatsen op het veld belemmerd. Ik zou zeggen, breng dan doorzichtige leuningen aan. Ik vind ondanks alles, dat er wel houvast op de tribunes moet zijn. Ik snap niet, dat verantwoordelijke instanties dat zomaar toestaan. Veel te gevaarlijk. Wordt hier met twee maten gemeten bij tribunetrappen en bij woningportiektrappen? Hoe zit dat? FC Groningen zegt, dat ze aan alle veiligheidseisen voldoen en dat de situatie huns inziens niet gevaarlijk is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan zou je om de 2 meter een leuning moeten aanbrengen en een tribune heeft wel de vorm van een trap maar niet de functie. De meeste tijd wordt er niet bewogen (zeker als FC Groningen speelt). Doorzichtige leuningen zouden levensgevaarlijk zijn, die zie dus niet, struikel en gebuitel.

Dit hoeft meestal niet omdat de treden zeer diep zijn. De hoogte van de trede is normaal terwijl de diepte (voor tot achterkant vh horizontaal vlak) meestal dezelfde maten heeft als de stoeldiepte + gaanpad.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100