Men probeert met explosies lawines te veroorzaken, om zo te voorkomen dat ze gebeuren. Wat voorkomt dat ze gebeuren juist door die explosies?

Ook die explosies kunnen toch de sneeuwmassa's losmaken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is juist bedoeld om de sneeuwmassa's los te maken. Met de explosies veroorzaak je onder gecontroleerde omstandigheden een lawine, zodat er geen lawine ontstaat als er mensen in de buurt zijn.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=rhO909i_qrY

Ze willen proberen te voorkomen dat ze onverwacht gebeuren, dus JUIST wel lawines te veroorzaken. Als de sneeuw al afgeschoven is, komt hij in elk geval niet op een onverwacht ogenblik naar beneden, of als er nog veel meer sneeuw bovenop gevallen is.

Door lawines bewust te laten gebeuren, houden ze het controle. Bijvoorbeeld morgennacht om 1 uur gaan ze een lawine veroorzaken, dan mag niemand in de buurt zijn. Door deze lawine te veroorzaken, kan er niet snel weer een lawine ontstaan en is het dus 'veilig'.

Deze explosies maken juist de sneeuwmassa los, alleen gebeurd dit gecontroleerd, zodat er ongelukken ( lawines ) voorkomen kunnen worden.

Die explosies worden gedaan om lawines te veroorzaken, dit word vaak na sluiting van de piste gedaan. Hierdoor kunnen de skiërs de volgende dag veilig skiën. De explosies worden uiteraard niet veroorzaak wanneer er mensen aan het skiën zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100