waarneer werden glasplaten uitgevonden?

waarneer werden ze uitgevonden en graag de link van de site

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat was in de 11e eeuw, Duitse glasmakers ontwikkelden toen een techniek voor de productie van glasplaten. Door een hol glas te blazen en deze vertikaal op en neer te bewegen, trekt de zwaartekracht het glas uit. Dit werd opgevangen in soort cocon, een cilinder die een lengte van 3 meter kon hebben en breedte van 45 cm. Terwijl het glas nog heet was, werden de uiteinden van de "cocon" gesneden. De overgebleven cilinder werd over de lengte doorgesneden en plat gelegd.

Bronnen:
http://vision2form.nl/glashistorie_deel2.html

Glas werd zo'n 7000 jaar geleden per toeval ontdekt, maar pas vanaf de 2e eeuw kon helder glas worden geproduceerd. Sindsdien is glas constant doorontwikkeld en verbeterd, tot wat wij nu als glas kennen.

Bronnen:
http://www.pilkington.com/europe/the-nethe...

Veel antwoorden op vragen kun je vinden in Wikipedia. Zo ook deze vraag. Het antwoord luidt: in 1952. Toen werd het drijfglas ook wel genaamd floatglas uitgevonden en dat zijn de echte glasplaten. Het glas wordt hard terwijl het drijft op een laag vloeibaar tin. Daardoor krijg je een mooie vlakke plaat die overal even dik is.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Glas

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100